Proponuje zrobić odzielny temat odnośnie choroby Durhinga.
Moderator: Moderatorzy
Proponuje zrobić odzielny temat odnośnie choroby Durhinga.
Na tym forum jest naprawde sporo informacji. Ja jednak poszukuje dokladnie tych odnosnie choroby Durhinga wiec moze by tak zrobic oddzielny temat i tam kompletowac nasza wiedze odnosnie tej choroby?
Choroba Durhinga rozpoznana 7 stycznia 2005.
- MariuszO
- Aktywny Forumowicz
Przepraszam za brak reakcji, jakos mi ten post umknął
Myslę że dobrym pomysłem jest podział na choroby "odglutenowe". Zastanawiam się tylko jak to zrobić... Nie ma sensu duplikowanie wątków i tematów medycznych. W obecnej chwili możemy wydzielić chyba trzy główne typy chorób glutenozależnych:
1. Celiakia
2. Choroba Duhringa
3. Autyzm
Podpowiedzcie mi czy jest sens założyć w dziale "Choroba, objawy, leczenie" tematy dotyczące tych trzech (a może innych?) chorób.

Myslę że dobrym pomysłem jest podział na choroby "odglutenowe". Zastanawiam się tylko jak to zrobić... Nie ma sensu duplikowanie wątków i tematów medycznych. W obecnej chwili możemy wydzielić chyba trzy główne typy chorób glutenozależnych:
1. Celiakia
2. Choroba Duhringa
3. Autyzm
Podpowiedzcie mi czy jest sens założyć w dziale "Choroba, objawy, leczenie" tematy dotyczące tych trzech (a może innych?) chorób.
Tak dla rozdzielenia celiaki od choroby Durhinga...
Choć te choroby są do siebie bardzo podobne a laczy je dieta bezglutenowa to zalecilbym rozdzielenie tych chorób na forum ponieaz objawy są inne... inne jest leczenie... oraz inna są zalecenia dotyczace tych chorob..
Dzieki.
Dzieki.
Choroba Durhinga rozpoznana 7 stycznia 2005.
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz