Bardzo proszę o informację o tej chorobie!
Mój syn (lat 11) od roku ma objawy, skóra i krew nic nie wykazały, stosujemy dietę od pół roku i nic się nie zmienia. Tak jak miał wysypke jedząc normalnie, tak ma ją stosując dietę. Jak długo mamy czekać na poprawę.
Czy Twój syn miał zdiagnozowaną chorobę Duhringa?
Napisz jakie miał badania,czy były to testy alergologiczne ,czy markery w kierunku celiakii.
Jakie stosuje leki...
Czy jesteś pewna, że nie podjada zakazanych produktów?
Dzięki za zainteresowanie. Masz rację, na pewno przyjmował komunię, ale od miesiąca już nie. Nie mam 100 % pewności, że nie podjada, nawet czasami nieświadomie. Badania jakie robiliśmy to była krew na przeciwciała, ponieważ się nie potwierdziła zaproponowano nam jeszcze w kierunku pęcherzycy, ale też nic się nie potwierdziło (hura!).
Miał pobierany wycinek skóry, ale chyba tylko zmienionej i nie znaleziono żadnych złogów.
Jedynie objawy skórne są idealne. Ale może to wystarczy? Czy mamy szansę wyjść z tego?
Pozdrawiam i po przeczytaniu postów, jeszcze dodam, że współczuję tym którzy nie mają wsparcia rodziny i zapraszam do mnie na święta u mnie zawsze bezglutenowo dla wszystkich. Przede wszystkim nie kusić, przeciez i tak nie macie lekko. MAma Przemka.
Skoro zapoznałaś się z artykułem to wiesz,że zmiany skórne łagodnieją po 6 mies.stosowania diety
Jeśli to Duhring ,to z glutenem musi się pożegnać na zawsze.I ściśle jej przestrzegać
Jakieś leki też mu chyba przepisano