Zupa amarantusowo - porowa

Wszystko co w wodzie się moczy i na końcu pyszne wychodzi - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jola-Gabrysia
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 133
Rejestracja: czw 08 sty, 2004 07:13
Lokalizacja: LUBLIN

Zupa amarantusowo - porowa

Post autor: Jola-Gabrysia »

Zupa amarantusowo-porowa

Składniki:

20 dag poppingu (prażonych nasion z amarantusa)
1 litr wywaru z jarzyn
1 cebula
1 por
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Ugotować popping w wywarze z jarzyn przez 10 minut na małym ogniu. W tym czasie pokroić oczyszczoną cebulę w drobną kostkę i por w krążki. Udusić na patelni z oliwą. Dodać do gotującej się zupy i razem gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawić ziołami i posiekanym drobno szczypiorkiem.
Ostatnio zmieniony ndz 16 kwie, 2006 23:05 przez Jola-Gabrysia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Manga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 264
Rejestracja: pt 11 lip, 2008 15:00
Lokalizacja: :)

Post autor: Manga »

ZUPA POROWA

2 średnie pory
1 łyżka masła
1 łyżeczka bulionu wegetariańskiego / 1,5 l wywaru
sól,

Por oczyścić,pokroić w drobne cząstki
rozgrzać masło w garnku,wrzucić por i zeszklić,
zalać 1,5 l wody (lub rosołu) gotować ok 10 minut
Zupe zmiksować,doprawić do smaku w/g uznania
**można podawać z grzankami,makaronem
ODPOWIEDZ