Sładniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 5 cebul średniej wielkości
- 1 kg małych pieczarek
- płaska łyżka mąki ryżowej
- 2 -3 łyżki rosołu domowej roboty
- koncentrat pomidorowy bg ( ja używam tego z firmy OTMA)
- sól, pieprz, papryka ostra
- olej ryżowy
- śmietana 30 m%.
Wykonanie:
Pokroić piesi z kurczaka w drobną kostkę. Od siebie polecam zrobić to, kiedy mięso jest w 3/4 zmrożone. Praca szybciej idzie i nie ma wpływu na smak potrawy. Mięso wrzucić do miski i doprawić pieprzem i i papryką ostrą wedle uznania. Cebulę pokroić w drobną kostkę.Pieczarki pokroić w talarki. Składniki gotowe więc można wrzucić do garnka mięso i surową cebulę jednocześnie. Dzięki temu zabiegowi kurczak będzie się "rozpływał w ustach"

Podajemy z kaszą gryczaną.
Życzę smacznego!