Wyszły z tego przepyszne kurczaczki i wyglądały tak jak te z KFC

Składniki:
4 skrzydełka kurczaka
1 jajko
łyżka masła
sól, curry, ostra papryka
mąka bezglutenowa
mleko
olej słonecznikowy
bułka tarta bezglutenowa
płatki kukurydziane
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Skrzydełka moczyć w wodzie z solą około 45-50 minut. W międzyczasie wymieszać jajko z dodatkiem mleka i przypraw (curry, sól, ostra papryka). Ilość przypraw jakiej użyjemy zależy od naszego gustu. Na talerzu należy wymieszać mąkę i bułkę tartą w proporcji 1:3 z łyżką rozdrobnionych płatków kukurydzianych. Skrzydełka odsączyć. Następnie wytarzać skrzydełka najpierw w bułce tartej z mąką, następnie w jajku z przyprawami i na koniec jeszcze raz w bułce z mąką. Na skrzydełkach musi być dużo panierki. W wysokim naczyniu rozgrzać olej z dodatkiem masła. Gdy tłuszcz się rozgrzeje, włóż do niego panierowane skrzydełka. Oleju musi być tyle aby mięso było całe zanurzone. Smażyć do uzyskania złotego koloru, czyli około 15-20 minut.
Smacznego!!!
PS. zamiast skrzydełek można też użyć udek z kurczaka