Przepis to około 5 - 6 porcji (zależy jak głodni są konsumujący
Składniki
1,5 kg ziemniaków
40 - 50 dkg karkówki
30 - 40 dkg pieczarek
40 dkg ogórków kiszonych
3 średnie cebule
3 łyżki koncentratu pomidorowego
Śmietana do smaku
Ziemniaki i mięso pokroić w kostę, pieczarki w płatki, a ogórki w paseczki.
Podsmażyć mięso w rondlu, wyjąć, podsmażyć pieczarki i cebulę
Włożyć mięso i pieczarki do rondla, dołożyć ziemniaki z zalać dwiema szklankami wody
Po 15 minutach dołożyć koncentrat, wlać jeszcze jedną szklankę wody, doprawić do smaku jak kto woli (bardziej łagodnie czy na ostro), gotować jeszcze 15 minut.
Na 5 minut przed końcem dorzucić ogórki kiszone. Pod koniec doprawić śmietaną do smaku.
Smacznego!
