Puchnące kurczaki ;-)

Wszystko co z mięsem i rybami związane - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Puchnące kurczaki ;-)

Post autor: Agniesia »

Może przepis znacie, może nie :-) mam go od koleżanki z pracy :-)
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt 12 paź, 2004 18:28 przez Agniesia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ewak
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: sob 26 cze, 2004 20:10
Lokalizacja: Bolesławiec

pycha

Post autor: ewak »

Dzięki za przepis. dziś zrobię mojemu synkowi. Ewa i bezglutek Krzyś
Awatar użytkownika
Jolka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 144
Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 12:45
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Jolka »

Ja robiłam to w wrsji zmielonego mięsa , można dodac jeszcze różne warzywka typu kukurydza lub papryka czy groszek , jest wtedy kolorowo no i ma inny smak .
Prowokacja własnie sie zaczeła !
Awatar użytkownika
JoannaW
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 116
Rejestracja: ndz 18 sty, 2004 18:40
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: JoannaW »

agniesia powiem tyle- jesteś niemożliwa z tymi zdjęciami. Aż chce się gotować! chyba w końcu uda Ci się i zagonisz mnie do kuchni ! wprost nieprawdopodobne :twisted:
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

do kuchni :D i mam nadzieje do większej aktywności na forum :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
wiolka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: czw 12 paź, 2006 13:50
Lokalizacja: Łuków

Post autor: wiolka »

Ja takie racuszki robie jeszcze troche inaczej kroje pierś z kurczaka w kostke i pozostale skladniki tak samo tylko dodaje do tego jeszcze starte na tarce piezcarki i ser żółty palce lizac noramlnie warte spróbowania.
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 428
Rejestracja: pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: -ania- »

kurczę! fajnie te kurczaki! :D aż się chce!
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
little-angel
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 130
Rejestracja: pn 26 gru, 2005 22:35
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: little-angel »

Właśnie wcinam porcję próbną. Pycha! Popołudniu skosztuję z rodzicami. Rewelacja!
Welcome to Broken Hearted Airways. Thank you for crashing and burning with us today.
Awatar użytkownika
marta_kostencka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: pt 09 mar, 2007 20:21
Lokalizacja: P-ń

Post autor: marta_kostencka »

Znam bardzi podobny przepis i wypróbowałam na kurczakach, ale opiera się on głównie na japońskiej potrawie tempurze.
Kurczaka też się zostawia w przyprawach najlepiej na noc, ale później panieruje się go w cieście jak na naleśniki - szklanka mąki ( najlepiej ryżowej ), jajko, przyprawy i 300 mlwoda gazowana. Tą panierkę 3ba dobrze schłodzić i w takiej zimnej moczyć mięso, rybę, warzywa- co Wam się podoba, i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sosem słodko kwaśnym, sojowym lub chili :) mniam
Obrazek
ODPOWIEDZ