Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html
Składniki:
- 2 gotowane piersi kurczaka
- kawałek piersi z indyka
- średnia cebula (niekoniecznie)
- bułka tarta (ew. bezglutenowa)
- sól
- olej do smażenia
Sposób przyrządzania:
Cebule obierz, pokrój w plasterki i usmaż na złoty kolor na oleju. Mięso i cebulę zmiksuj w malakserze albo skręć przez maszynkę jak na pasztet (raz przez sitko z normalnymi oczkami i drugi raz z drobnymi.) Masę posól do smaku. Z masy formuj kulki i rozgniataj na ręku na płaskie placuszki. Możesz obtoczyć kotlety w tartej bułce (bezglutenowej dla dzieci uczulonych na gluten). Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Dzieciom nieuczulonym na mleko do każdego kotleta można włożyć do środka odrobinę utartego żółtego sera. Do zrobienia tych kotletów możesz wykorzystać inne, wcześniej przetworzone, mięso.
Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Posty: 187
- Rejestracja: pt 13 lis, 2009 12:19
- Lokalizacja: łódź
-
- Forumowicz
- Posty: 187
- Rejestracja: pt 13 lis, 2009 12:19
- Lokalizacja: łódź