Składniki na marynatę:
8 łyżek płynnego miodu
6 łyżek sosu sojowego (użyłam bezglutenowego)
2 ząbki czosnku (dałam dość duże)
2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru
4 łyżki sezamu
Wszystko mieszamy w naczyniu żaroodpornym, do którego następnie wkładamy pokrojone w paski piersi z kurczaka.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 30 minut (najlepiej pod przykryciem, żeby kurczak nie wysechł, można użyć w tym celu folii aluminiowej).
Podałam z brązowym ryżem, który wymieszałam z pozostałą w naczyniu marynatą i sałatką z rukoli, czerwonej cebuli i zielonego ogórka.
Źródło: www.zdrowy-talerz.pl
Orientalne piersi z kurczaka z sezamem
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 11
- Rejestracja: ndz 08 kwie, 2012 11:06
- Lokalizacja: Poznań
Orientalne piersi z kurczaka z sezamem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.