Zachwycona reklamą produktu "kurczak w papirusie" postanowiłam wypróbować coś podobnego sama.
Potrzebne składniki:
piersi z kurczaka
papier do pieczenia
ulubione przyprawy (u mnie przyprawa bg do ziemniaków, bazylia, oregano, czosnek, papryka ostra)
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
Przygotuj papier do pieczenia: wytnij prostokąt tak, żeby po zgięciu go na pół zmieścił w środku pierś z kurczaka. Posmaruj (rozłożony) oliwą z oliwek, posyp przyprawami i delikatnie rozsmaruj.
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
Pierś z kurczaka przekrój na pół i Lekko rozbij.
Umieść pierś na jednej połowie papieru, drugą połową przykryj mięso od góry.
Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym-średnim ogniu 5 minut z każdej strony.
Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin.
Świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i z sosem czosnkowym!
Smacznego!
Kurczak w papirusie
Moderator: Moderatorzy
- little_angel
- Nowicjusz
- Posty: 30
- Rejestracja: wt 27 mar, 2012 14:43
- Lokalizacja: Szczecin
-
- Nowicjusz
- Posty: 2
- Rejestracja: pn 08 paź, 2012 15:53
- Lokalizacja: Szczecin
- MONIKA SZYMAJDA
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 60
- Rejestracja: pn 01 sie, 2011 18:40
- Lokalizacja: GRUDZIADZ