Pstrąg w złotej posypce
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 9
- Rejestracja: śr 05 gru, 2012 16:37
- Lokalizacja: Łódź
Pstrąg w złotej posypce
Przepis na pstrąga:
Składniki :
- 2 całe pstrągi (bez wnętrzności)
- sól, pieprz,sok z cytryny
- mąka kukurydziana
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- myjemy rybę, osuszamy, ucinamy głowę i płetwy. Dzielimy na dwie części wzdłuż kręgosłupa. Tak przygotowane filety dzielimy na pół i usuwamy większe ości
- filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę aby ryba "przegryzła" się z przyprawami i sokiem z cytryny
- filety obtaczamy w mące kukurydzianej
- wrzucamy filety na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor i gotowe
Składniki :
- 2 całe pstrągi (bez wnętrzności)
- sól, pieprz,sok z cytryny
- mąka kukurydziana
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- myjemy rybę, osuszamy, ucinamy głowę i płetwy. Dzielimy na dwie części wzdłuż kręgosłupa. Tak przygotowane filety dzielimy na pół i usuwamy większe ości
- filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę aby ryba "przegryzła" się z przyprawami i sokiem z cytryny
- filety obtaczamy w mące kukurydzianej
- wrzucamy filety na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron na złoty kolor i gotowe
-
- Nowicjusz
- Posty: 9
- Rejestracja: wt 24 wrz, 2013 09:19
- Lokalizacja: Polska
Pstrąg jest jedną z moich ulubionych ryb, zazwyczaj go grilluję, więc chyba czas na małą odmianę i wypróbowanie nowego przepisu 

Militaria oraz kurtki zimowe wykonane z wytrzymałych i nieprzemakalnych materiałów: http://www.usarmy.pl/
-
- Nowicjusz
- Posty: 5
- Rejestracja: pn 30 wrz, 2013 11:01
- Lokalizacja: Katowice
Adrian - ja robię tak samo
Ryba jest wtedy przepyszna. Poza tym wolę pstrąga grillowanego lub pieczonego, niż smażonego, ale przepis wypróbuję 


Kursy kosmetyczne dla każdego - http://kursykosmetyczne.com.pl/