Witam,
związku z tym, że w moim mieście nie mam możliwości zakupu żywności bezglutenowych wpadłam na pomysł aby kupić od gospodarza pół świniaczka hmmm no i tu jest problem czy mogę jeść takie mięso i jak je przerobić na kiełbaskę.. w internecie jest sporo przepisów , ale na białą... a i dodam jeszcze że chce to miesko zmieszac z indyczym miesem.. czekam na propozycje ipomysly
Swojska kiełbasa
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 1
- Rejestracja: sob 11 maja, 2013 11:41
- Lokalizacja: brodnica
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 74
- Rejestracja: pn 04 lut, 2013 18:27
- Lokalizacja: kielce
na kiełbaski to ja robie z wieprzowym tzn mąż używa do przyprawienia mięsa na kiełbase tylko soli pieprzu i czosnek zmiksowany w niewielkiej ilości wody mięso wieprzowe miele przez siatką z bardzo wielkimi oczkami wołowe przez srednią dodaje przyprawy nabijam i do wędzarni na około 1,5 godziny to zależy od pogody potem parze we wrzątku kilka minut nie gotuje i jest super .ewentualnie robie szynkę ale musi się marnować 2 tgodnie i przy parzeniu trzeba mieć wprawe by nie była zbyt sucha ,boczuś nacierasz tylko solą ewentualmie z czosnkiem jak lubisz leżu całą noc następnie wędzisz potem moczysz we wrzątku nie gotujesz do miękościwioleta1991 pisze:dodam jeszcze że chce to miesko zmieszac z indyczym miesem
Przepisy na kiełbaskę mam, ale pozostaje jeszcze wędzenie: w jakiej wędzarni? znalazłem taką wędzarnię domową za przystępną cenę. Szukam opinii na jej temat. W sklepie nie uzyskałem niestety zadawalającej odpowiedzi.justynapawlowska155 pisze: i do wędzarni na około 1,5 godziny
http://www.mdo.pl/158,153,1,MID=5&P=1.html
http://grillcenter.pl/product-pol-633-W ... zarna.html