Sałatka (pasta) z tuńczyka

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Sałatka (pasta) z tuńczyka

Post autor: silverka »

Składniki:

- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 0.5 słoika ogórków konserwowych
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 3-4 jajka gotowane
- cebula (według uznania, ja uwielbiam i zawsze duuuużo daje)

Podałam orientacyjne ilości składników, można je dowolnie zmieniać a i tak wyjdzie super :) ja za każdym razem robie w innych proporcjach ;) ps. im drobniej pokroicie składniki tym lepiej!

- SMACZNEGO -
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 428
Rejestracja: pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: -ania- »

hm.....zakłdając, że majonez i musztarda bezglutenowa :wink:
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
little-angel
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 130
Rejestracja: pn 26 gru, 2005 22:35
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: little-angel »

robię podobną sałatkę - w zasadzie identyczną - tylko czasami dodaję ugotowanego ryżu troszkę :) Pycha!
Welcome to Broken Hearted Airways. Thank you for crashing and burning with us today.
Awatar użytkownika
skrzypcowy
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 42
Rejestracja: śr 16 mar, 2005 16:35
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: skrzypcowy »

Ja robię podobną tylko dokładam jeszcze ser żółty pokrojony w kostkę i fasolę czerowną
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 428
Rejestracja: pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: -ania- »

skrzypcowy pisze:Ja robię podobną tylko dokładam jeszcze ser żółty pokrojony w kostkę i fasolę czerowną
ja też dodaję. w ogóle jestem serowa. wiem, że może się w nich czaić gluten. ale przyznaję, że nie sprawdzam. i tak najczęściej jem brie valbon, a na opakowaniu nic podejrzanego nie znalazłam
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Post autor: silverka »

Następnym razem też dodam żółtego sera :] czerwonej fasolki niestety nie mogę, bo na fasolkę i groch też mam uczulenie.
Dzięki za radę :]
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Awatar użytkownika
dmx
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 168
Rejestracja: wt 14 wrz, 2004 13:15

Post autor: dmx »

Tunczyk dobrze smakuje z ryzem i orzechami wloskimi. Tylko wczesniej nalezy owe orzechy rozlupac :wink:
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 428
Rejestracja: pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: -ania- »

Damian pisze:Tunczyk dobrze smakuje z ryzem i orzechami wloskimi.
faktycznie! zapomniałam o orzechach! tez czasem dodaję. pyszne. lekko podprażone. ja w ogóle mam takiego fisia, że orzeszki zawsze prażę :D
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Wiki
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 47
Rejestracja: wt 22 cze, 2004 10:44
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Wiki »

a czy zamiast tych korniszonków z octu można dodać ogórki świeże (obawiam się, że może być trochę za mdło) lub ogórków kwaszonych?
Celiakia - zdiagnozowana w marcu 2003 r.
Awatar użytkownika
dmx
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 168
Rejestracja: wt 14 wrz, 2004 13:15

Post autor: dmx »

Wiki pisze:a czy zamiast tych korniszonków z octu można dodać ogórki świeże (obawiam się, że może być trochę za mdło) lub ogórków kwaszonych?
Śmiało możesz dodać, tylko nie przesadzaj z ilością :wink:
anetabb
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 44
Rejestracja: wt 15 lis, 2011 20:52
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: anetabb »

ale jaki tuńczyk jest bezpieczny?moze kazdy nie znam sie jestem nowa...
ODPOWIEDZ