Bardzo szybka, tania i smaczna przystawka
skladniki:
kilka duzych pieczarek (ja wzielam 4 pieczarki, dla rodziny robie 8)
masło
1-2 cebule
troche suszonej pietruszki
1 jajko
sól i pieprz do smaku
ser żółty
Przygotowanie:
1)Wkladam same kapelusze lekko posypane sola z maslem lub oliwa do worka lub naczynia zaroodpornego i pieke 10-15 minut
2) na petelni z maslem podsmazam cebule z drobniutko posiaknymi ogonkami pieczarek, mieszam, dodaje sol i pietruszke, jak cebule jest miekka wylaczam, czekam jak ostygnie i dodaje na tej patelni surowe jajko (patelnia musi byc zimna, zeby jajko sie nie scielo) , mieszam wszystko
3)rozcinam worek z kapeluszami pieczarek (lub podnosze pokrywke naczynia zaroodpornego, jezeli taka metoda ktos zdecyduje sie robic) na miekkie kapelusze w tej wodzie z pieczarek,klade farsz z pkt 2) i to posypuje starkowanym serem, wkladam do piekarnika i pieke z 5-10 minut
p.s takie wariacje z workiem i naczyniem, bo tymczasowo mam problem z piekarnikiem za mocno przypieka z gory, a srodek surowy
dla mnie smakuje lepiej jak troche postoi i odgrzewam je, bo wtedy pieczarki lepiej smakuja i farsz
Pieczarki nadziewane
Moderator: Moderatorzy
Pieczarki nadziewane
pozdrawiam 
