aparaty do pieczenia chleba
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 48
- Rejestracja: śr 14 paź, 2009 21:55
- Lokalizacja: Dęblin
Chciałam sie podzielić swoimi uwagami odnosnie pieczena chlebka.Ja posiadam automat Biffinett.Jest bardzo dobry.Rzeczywiście trzeba 3 godz. czekać aż sie chlebek uppiecze.Jest sygnał kiedy dodawać dodatki i właśnie dzięki warsztatom dodaje siemie lniane i bardzo jest smaczny.Jak chce bardziej opieczony ,to daje jeszcze na dodatkowe pieczenie.,ale to rzeczywiście długo.Przyzwyczaiłam się i mi już to nie przeszkadza, chociaż zamierzam się skusic na pieczenie w piekarniku, Pozdrawiam i życze smacznego!
- dorciap1975
- Forumowicz
- Posty: 164
- Rejestracja: sob 20 mar, 2010 14:52
- Lokalizacja: Biała Podlaska
Jestem zainteresowana zakupem automatu do pieczenia chleba bezglutenowego.Czy ktoś wie,jaki byłby dobry do takich wypieków,i czy zawsze udaje się pieczywo w tym sprzęcie?
Przeglądając automaty do pieczenia,zauważyłam że są nie wszystkie z funkcją dla bezglutenowców,czy to ma znaczenie,bo są takie co piecze się pszenne a może można w zamian upie bezglutenowe,powiedzcie mi o co chodzi?
Przeglądając automaty do pieczenia,zauważyłam że są nie wszystkie z funkcją dla bezglutenowców,czy to ma znaczenie,bo są takie co piecze się pszenne a może można w zamian upie bezglutenowe,powiedzcie mi o co chodzi?
Syn Mateusz na diecie od lutego 2010
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
Gdzieś tu na forum przeczytałam info o automacie firmy Panasonic , i że ma program do bezglutenowego pieczywa. Byla tam podana strona http://www.panasonic.com.pl/wypiekacz/bezglutenowe.html
też zastanawiam sie na zakupem takiego urządzenia, bo piekarnik mam kiepski , ciasto jeszcze się w nim upiecze ,ale chlebuś raczej nie
też zastanawiam sie na zakupem takiego urządzenia, bo piekarnik mam kiepski , ciasto jeszcze się w nim upiecze ,ale chlebuś raczej nie

Z tego co pamiętam, to ta firma już nie produkuje automatów do pieczenia chleba. Mogę się mylić, najlepiej zapytać w jakimś większym markecie o asortyment tej firmy.
Z resztą ten automat do tanich nie należał bo sama taki miałam i majątek na niego wydałam
Na rynku jest mnóstwo różnych automatów do pieczenia chleba. Na allegro widziałam nawet takie z funkcją chleba bezglutenowego.
Przed zakupem zastanów się jak często będziesz piekła chleb, sporo prądu na to idzie.
Pozdrawiam
Agniesia
Z resztą ten automat do tanich nie należał bo sama taki miałam i majątek na niego wydałam

Na rynku jest mnóstwo różnych automatów do pieczenia chleba. Na allegro widziałam nawet takie z funkcją chleba bezglutenowego.
Przed zakupem zastanów się jak często będziesz piekła chleb, sporo prądu na to idzie.
Pozdrawiam
Agniesia
Ostatnio zmieniony śr 21 kwie, 2010 20:53 przez Agniesia, łącznie zmieniany 1 raz.
- dorciap1975
- Forumowicz
- Posty: 164
- Rejestracja: sob 20 mar, 2010 14:52
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
dorciap1975, ja jednak polecam domowy piekarnik. Mnie nie udało się nigdy upiec chleba BG w automacie
A z piekarnika wychodzi pyszny!

● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
A robiłeś kiedyś w programie bg? Bo mi wychodzi jakiś dziwny(nie ma zakalca, ale się zapada i miejscami widać źle rozmieszaną makę)
może spróbuję w tym programie co Ty
A może ja robię jakiś błąd w pieczeniu? Może ktoś mi coś doradzi?
Lepszy wychodzi mi robiony miksere i pieczony w foremce w piekarniku


A może ja robię jakiś błąd w pieczeniu? Może ktoś mi coś doradzi?
Lepszy wychodzi mi robiony miksere i pieczony w foremce w piekarniku

na poczatku piekłam na bg ale potem kolezanka powiedziała mi ze piecze na expresie i wychodzi taki sam ja robie tak jak w przepisie tylko dodaje 1 jajko tz;
najpierw wlewam letnia przegotowana wode 450ml
potem wsypuję 1/2kg mieszanki koncetratu chlebowego Bezglutenu
na to miarke cukru +drożdze otkela i miarke soli tylko nie na cukier
3 łyzki oleju no i plus 1 jajko i nastawiam program i chlebek super i bez grudek
tylko nie dodawaj zimnej wody
najpierw wlewam letnia przegotowana wode 450ml
potem wsypuję 1/2kg mieszanki koncetratu chlebowego Bezglutenu
na to miarke cukru +drożdze otkela i miarke soli tylko nie na cukier
3 łyzki oleju no i plus 1 jajko i nastawiam program i chlebek super i bez grudek
tylko nie dodawaj zimnej wody