smaki chleba
Moderator: Moderatorzy
smaki chleba
prawie od 2 lat jestem na decie , jak do tej pory kupowalam chleby w sklepie z ta zywnoscie ale coraz bardziej zastanawiam sie nad kupieniem wypiekacza ze specjalna funkcja chleba bezglutenowego. Jednak nie wiem czy taki chleb wypiekany jest smaczny bo nie chce wydac 400 zloty na wypiekacz ktory bedzie stal bezurzytecznie.
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 615
- Rejestracja: pn 08 gru, 2008 12:38
- Lokalizacja: Małopolska
Powiadają, że chlebki własnego wypieku są zdecydowanie lepsze od tych ze sklepu i ja się z tym zgadzam, choć w ostatnich czasach zadowalam się tymi kupnymi, he he.
Chyba trzeba będzie powrócić do domowych.
Chyba trzeba będzie powrócić do domowych.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Potwierdzam. Wystarczy zwykły, domowy piekarnik, jaki znajduje się w większości domów. Na początek możesz wypróbować gotowe mieszanki producentów BG, podaję link do wątku: viewtopic.php?t=3250tomaszswiatek pisze:Powiadają, że chlebki własnego wypieku są zdecydowanie lepsze od tych ze sklepu
A potem możesz eksperymentować z własnymi przepisami.
Ostatnio zmieniony pt 19 lut, 2010 09:53 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Dzieki za wypiekacz ale narazie musze zjesc ten zapas chlebkow ktory sobie zrobilammartini pisze:Mogę Ci pożyczyć maszynę do chleba na kilka dni i sobie spróbujesz. Brat mi pożyczył, a ja nie używam - nie mogę drożdży, a na zakwasie jakoś się nie mogę odważyć. Tylko ostrzegam - ona jest spoooora, nawet nie wiem, czemu.


potwierdzam ułatwia i ulepsza smak życia, właśnie upiekłam sobie kolejny już chlebek i niczym go nie można zastąpić. No może takim upieczonym w piekarniku ale ja nie mam na tyle cierpliwości a z maszyną zajmuje to tylko kilka minut na wstępie. szczerze polecam dla wszystkich którzy mają dość wafli ryżowych i nieświerzego chleba z plastikowych toreb.
- dorciap1975
- Forumowicz
- Posty: 164
- Rejestracja: sob 20 mar, 2010 14:52
- Lokalizacja: Biała Podlaska
Jestem zainteresowana zakupem automatu do pieczenia chleba bezglutenowego.Czy ktoś wie,jaki byłby dobry do takich wypieków,i czy zawsze udaje się pieczywo w tym sprzęcie?
Przeglądając automaty do pieczenia,zauważyłam że są nie wszystkie z funkcją dla bezglutenowców,czy to ma znaczenie,bo są takie co piecze się pszenne a może można w zamian upie bezglutenowe,powiedzcie mi o co chodzi?
Przeglądając automaty do pieczenia,zauważyłam że są nie wszystkie z funkcją dla bezglutenowców,czy to ma znaczenie,bo są takie co piecze się pszenne a może można w zamian upie bezglutenowe,powiedzcie mi o co chodzi?
Syn Mateusz na diecie od lutego 2010
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Na temat automatów rozmawiamy tutaj:
viewtopic.php?t=11&highlight=automat%2A
viewtopic.php?t=11&highlight=automat%2A
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia