Spoistosc chleba:(
Moderator: Moderatorzy
Do HardaPanna: Brakuje różnorodnych chlebów czy pieczywa zastępującego chleb. Wszystko jest prawie takie samo. Coraz więcej jest ludzi, którzy nie mogą kukurydzy, drożdży a mogą proszek do ciasta, sodę. Ja nie mogę skrobi kukurydzianej, a w każdym rodzaju tego chleba ona jest. W każdym proszku do pieczenia jest skrobia kukurydziana. Sprowadzam z Irlandii proszek do pieczenia frimy dr Oetkera z maką ryżową, w Polsce nie ma go...
Nie ma chelbków z maki gryczanej, amarantusowej, ryżowej, jaglanej, dyniowej. Ja piekę sobie gofry z tych mąk i są moim chlebem...
Nie ma chelbków z maki gryczanej, amarantusowej, ryżowej, jaglanej, dyniowej. Ja piekę sobie gofry z tych mąk i są moim chlebem...
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
No cóż mąka gryczana ma bardzo specyficzny smak. Ja kaszę bardzo lubię za to chleb na tej mące ... oj długo leżał zamrożony i jakoś nam nie smakował. Tak jak amarantus mi nie smakuje Raz zrobiłam placuszki i się zraziłam na dobre
Dwa bezglutki - mama i syn Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.