Chleb z automatu z naturalnych mąk
Moderator: Moderatorzy
Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk
Zastanawiam się nad zakupem automatu. Za wszelką cenę chciałabym odejść od pieczenia chleba z mixów. Czy ktoś z Was piecze w automacie chleb z mieszanek własnego autorstwa? Aha, moje dzieci nie przepadają za chlebem z mąką gryczaną. Czy jest ktoś z podobnym problemem do mnie?
Ja ostatnio piekę w automacie firmy tefal, ale niestety, najlepszy chleb jest z mąki gryczanej. Inne jak dotychczas mi nie wychodzą.
Nie wiem jak inne maszyny, ale tefal ma 2 garnki. Chleb duży jest na 1,2 kg, a mały na 0,7 kg.
-
- Forumowicz
Podzieli się ktoś przepisem na chleb z automatu? Kupiłam wczoraj w lidlu firmy severin i robiłam dziś, nie wyszedł 

przepisy na automat do wypiekow
Witam
Jestem tutaj nowa i szukam przepisow na chleb, bulki etc na automat do chleba. Zakupilam wlasnie i szukam pomyslow na przepisy ktore mozna w takim automacie wykorzystac!!!!
Jestem tutaj nowa i szukam przepisow na chleb, bulki etc na automat do chleba. Zakupilam wlasnie i szukam pomyslow na przepisy ktore mozna w takim automacie wykorzystac!!!!
mąka gryczana + z ok 50 100 gram ziemniaczanej, ziarno słonecznika, olej, drożdże. Można dodać coś od siebie. Ja wolę jednak wymieszać przed wlaniem do maszyny. Wyciągam też mieszadło jak pika, że już tylko grzeje. Jednak od 3 miesięcy trenuję chleb z moczonej gryki w piekarniku
Pyszności!!!