Składniki:
- ok. 600 g ugotowanej kaszy jaglanej
- ok. 600 g ugotowanej kaszy gryczanej
- 3 łyżki sezamu
- 1 łyżka chia (można pominąć)
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 1 łyżka ziaren siemienia lnianego
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 10 łyżek mielonego siemienia lnianego
- 3 łyżki płynnego oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Do dużej miski wrzucam wszystkie składniki i za pomocą dłoni dokładnie łączę.
2. Gotową masę wkładam do keksówkę wysmarowanej olejem. Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na ok. 50-60 min.
3. Upieczony chlebek wyjmuję z piekarnika, odstawiam do ostudzenia, najlepiej na całą noc.
źródło:
http://truetastehunters.blogspot.com/20 ... nej-i.html
Chleb z kaszy gryczanej i jaglanej
Moderator: Moderatorzy