Przygotuj:
- szklanka płatków owsianych Incola
- szklanka płatków gryczanych Incola
- dwie łyżki mąki ryżowej Incola
- 2 łyżki miodu
- 2 banany
- pół szklanki orzechów włoskich
- pół szklanki ziaren słonecznika
- garść rodzynek
- pół szklanki oleju rzepakowego
- łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
- szczypta soli
Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski, mieszaj za pomocą drewnianej łyżki aż połączysz je dokładnie w jedną masę. Gdy zobaczysz, że otrzymana masa jest zbyt sucha, dodaj odrobinę wody i powtórnie wymieszaj.
Na dużej blaszce ułóż papier do pieczenia. W odpowiedniej od siebie odległości (ok 1,5 cm) uformuj ciasteczka. Piecz około 25-30 minut w 180°C aż się zarumienią. Po wyjęciu daj im trochę ostygnąć, zanim spróbujesz powinny być już zimne.
Smakuje?
