BISZKOPT Z OWOCAMI
SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ:
SPÓD:
6 jaj
0,5 szklanki cukru (najlepiej cukru pudru)
0,33 szklanki mąki kukurydzianej
WIERZCH:
owoce wg uznania ( ja dodałam 0,5kg banów i kg pomarańczy)
2 galaretki
PRZYGOTOWANIE:
SPÓD: Jaja rozdzielić. Białka ubić mikserem na sztywną masę. Dodać cukier i dalej ubijać około 1 minuty. Dodać stopniowo żółtka oraz mąkę kukurydzianą wymieszać delikatnie najlepiej łyżką. Tak przygotowaną masę wylać na blachę, wcześniej posmarowaną masłem i posypaną kaszką kukurydzianą, bądź wyłożoną papierem do pieczenia ( ja preferuje pieczenie na papierze do pieczenia). Piec w temperaturze 180 stopni, około 45 minut. Upieczony biszkopt ostudzić.
WIERZCH:
Galaretki rozprowadzić wg sposobu z opakowania. Odstawić by nie co stężniała. Owoce obrać i pokroić wg uznania. Udekorować ostudzony biszkopt owocami wg własnej wyobraźni. Zalać nie co stężniałą galaretką. Galaretka musi być nie co stężniała by nie zalała spodu.
Ciasto jest mało słodki i bardzo pyszne. W sam raz dla nas. W dodatku jest niskokaloryczny. PYCHA
biszkopt z owocami
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 45
- Rejestracja: pt 09 paź, 2009 11:32
- Lokalizacja: Kuj -Pom