Babka cytrynowa - wilgotna i smaczna

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 161
Rejestracja: pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Babka cytrynowa - wilgotna i smaczna

Post autor: agadenver »

Ile ważą jajka tyle mąki, cukru, margaryny.
Na 2 jajka daje płaską łyżeczkę proszku i sok + skórkę z połowy cytryny.
mąkę przesiać i odłożyć 1 łyżkę a w zamian dodać łyżkę mąki ziemniaczanej
Margarynę i cukier utrzeć do białości. Dodawać po 1 jajku i dodać mąkę z proszkiem - po 1 łyżce. na koniec sok i skórka z cytryny.
Piec ok 30-40 min, temp 160 st.
Ja piekłam w małej kominkowej formie na babkę wysmarowanej margaryną i posypanej mąką kukurydzianą (ciasta w foremce nie może być więcej niż 3/4).
ODPOWIEDZ