Szukam przepisu na tort!
Moderator: Moderatorzy
Szukam przepisu na tort!
Szukam przepisu na tort dla dziecka bezglutenu. Pomóżcie!
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Szukam przepisu na tort!
Na czwarte urodziny mojego syna (pierwsze bezglutenowe) zrobiłam ciasto marchewkowe, przełożyłam kremem z bitej śmietany z mascarpone, boki i wierzch też tym kremem posmarowałam, polałam roztopioną czekoladą. Wyglądało ładnie, wszystkim smakowało
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
- Aktywny Forumowicz
Re: Szukam przepisu na tort!
Ja zawsze korzystam z przepisu na biszkopt "puchatek" (chyba Małgosi przepis, ale głowy nie dam uciąć) do tego ubijam śmietanę 30-36% piątnicy +100g cukru w przeliczeniu na 1000g śmietany. Jak nie taki ,... to po prostu ucieram zwykły krem z masła z ubitymi jajami i cukrem.
A jak małe dziecię i nie może np. też nabiału, to po prostu biszkopt + galaretka i ew. owoce, lub biszkopt+ jakiś dżemik lub biszkopt + domowy budyń (jak nie ze zwykłego mleka to są też o obniżonej zaw. laktozy* ja takie kupuję w Simply) dla dziecka wszystko co zrobisz sama jest piękne
wystarczy mała inwencja twórcza lub zaproszenie szkraba do kuchni
niech ci po prostu pomiesza łyżkę mąki w misce a zobaczysz jak się będzie cieszyć
(tak jak mówię, zależy jak małe dziecko)
A jak małe dziecię i nie może np. też nabiału, to po prostu biszkopt + galaretka i ew. owoce, lub biszkopt+ jakiś dżemik lub biszkopt + domowy budyń (jak nie ze zwykłego mleka to są też o obniżonej zaw. laktozy* ja takie kupuję w Simply) dla dziecka wszystko co zrobisz sama jest piękne