Składniki:
200 g marchewki startej na drobnych oczkach
100 ml oleju
2 szklanki mąki i jeszcze trochę na podsypkę
1 łyżka miodu
2 czubate łyżeczki przyprawy piernikowej
trochę startej skórki pomarańczowej
Przygotowanie:
1. Cieniutkie blaty upiec w 190°C przez około 15 minut.
2. Wystudzone blaty posmarować konfiturą z płatków róży.
3. Pokroić w kwadraty.
źródło:
http://pinkcake.blox.pl/2010/12/Marchew ... -roza.html
Marchewkowe kwadraty piernikowe
Moderator: Moderatorzy
Re: Marchewkowe kwadraty piernikowe
A jaka maka? W weekend bankowo robie!! 
Tylko przyprawe musze kupic...

Tylko przyprawe musze kupic...
Re: Marchewkowe kwadraty piernikowe
myślę, że gryczana będzie kozacka
kolor, aromat i klimat jak znalazł do piernika

Re: Marchewkowe kwadraty piernikowe
Cholera, nie mam 
