Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 4 szklanki mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 2 szklanki grubo startego kabaczka
- 1 kosztka masła\magraryny do pieczenia
- 3 łyżki wody
Piekarnik 180 st.C
Kabaczek starty na grubej tarce. Zmiksować masło z cukrem na gładką i puszystą masę, dodać jajka po jednym, dobrze ubić. Makę kukurydzianą przesiać z proszkiem do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki w jednolitą masę. Piec ok 50 min.
Ciasto polecam, sezon warzywny w pełni; dzisiaj w pracy zjadła się cała blacha mimo, że bezglutenowe
ciasto z kabaczkiem
Moderator: Moderatorzy
ciasto z kabaczkiem
Ostatnio zmieniony pt 12 sie, 2011 10:10 przez nika., łącznie zmieniany 1 raz.
- madzialena
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 261
- Rejestracja: pt 01 lip, 2011 14:05
- Lokalizacja: Częstochowa