Ciasto twarożkowe

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sunshine
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: czw 24 lut, 2011 21:56
Lokalizacja: Poznań

Post autor: sunshine »

Nie za dużo tej gumy guar? 10g to porcja na 1kg mąki.
sunshine
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: czw 24 lut, 2011 21:56
Lokalizacja: Poznań

Post autor: sunshine »

Myślę, że spokojnie 5g starczy. Ilość sera można pominąć w obliczeniach, w końcu do sernika nie dodaje się gumy guar ;) Jeśli będzie jej za dużo, ciasto może wyjść "kauczukowate". Ja zazwyczaj do ciast, gdzie są jaja, w ogóle już nie daję gumy guar.
ODPOWIEDZ