
1 szklanka pestek słonecznika
1 szklanka nerkowców
1 szklanka poppingu jaglanego (może też być amarantus ekspandowany, a można pominąc i zastąpić innymi bakaliami)
pół szklanki rodzynek (zmieszanych z niewielką ilością pestek z dyni)
pół szklanki chipsów kokosowych (te bez dodatków można od niedawna nabyć w Rossmanie)
3 łyżki melasy z karobu (może być miód lub dowolny syrop, np. daktylowy czy z agawy)
2 jajka
Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, lepiąc płaskie placki (najlepiej moczyć dłonie w zimnej wodzie, lepienie przebiega wówczas dużo prościej).
Wrzucamy nasze ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy aż zbrązowieją (ok. 10-15 minut).
źródło: http://zdrowozakrecona.blogspot.com/201 ... l?spref=fb