Składniki:
- - puszka mleczka kokosowego.
- około 200 gram ryżu (jaśminowy mile widziany).
- około 20-30 gram miodu
- 2-3 owoce mango
- 3 owoce kiwi
- paczka biszkoptów (użyłem tych od Balviten http://www.balviten.com/temp/cache/imag ... _thumb.jpg )
1) Dno prostokątnej blaszki wykładamy biszkoptami.
2) Mleczko kokosowe wlewamy do garnka (gdyby było tak jakby rozwarstwione to trzeba je też wymieszać), podgrzewamy aż zacznie się gotować. Wtedy wrzucamy ryż (ryż jaśminowy krócej się gotuje sugeruję więc jego użycie). Można też pójść na łatwiznę i najpierw oddzielnie ryż ugotować, a potem podgotować go trochę w mleczku by się przegryzły. Następnie otrzymaną mieszanię blenderujemy dodając miód. Tak przygotowaną jednolitą masę przelewamy do blaszki i rozsmarowujemy, a następnie wkładamy do lodówki na około 2 godziny w celu schłodzenia
3)Czas na owoce. Jedno kiwi i wszystkie mango obieramy i tniemy w miarę nieduże kawałki, które później blenderujemy.
Pozostałę kiwi obieramy i tniemy na plasterki, które kładziemy na wystudzonej masie, a następnie całość zalewamy zmiksowanymi owocami.
I tutaj mam problem, zmiksowane owoce mango i kiwi są STRASZNIE rzadkie, chciałbym aby tężały i się nie rozpływały, bo potem z ciasta wychodzi płynna maź. Ma kto jakiś pomysł?
Samo ciasto było naprawdę bardzo smaczne dlatego w ogóle zamieściłem tutaj ten przepis.