Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabiału

Wszystko co z ciastem związane, a chlebem się nie stanie - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dziubalek1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr 22 lut, 2017 21:04

Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabiału

Post autor: dziubalek1 »

Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3797
Rejestracja: wt 29 paź, 2013 06:56
Lokalizacja: Polska

Re: Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabi

Post autor: pleomorfa »

Wstawiamy przepis i pod przepisem link do bloga :)
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
dziubalek1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: śr 22 lut, 2017 21:04

Re: Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabi

Post autor: dziubalek1 »

Przepraszam ;( xxx
Składniki:

200g orzechów jakich chcecie, siemienia lnianego, bakalii i co tylko Wam podsuwa wasza wyobraźnia
100 g bezglutenowych płatków owsianych / jeżeli źle tolerujecie płatki owsiane to zastąpcie je pestkami dyni,nasionami słonecznika, orzechami itp
15 daktyli
1 łyżka miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy itp
olejek rumowy 2 kropelki
Wykonanie:


Z daktyli wyciągamy pestki i zalewamy je wrzątkiem , zostawiamy do namoczenia i zmięknięcia na 30 min
Orzech, bakalie siekamy ( ja lubię swoje zostawić w trochę większych kawałkach) dodajemy nasiona ,siemię lniane , płatki owsiane i wszystko mieszamy w misce.
Daktyle blendujemy , dodajemy do nich łyżkę miodu i olejek rumowy
Mieszankę Orzechowo -bakaliową zalewamy zblendowanymi daktylami i energicznie mieszamy aż składniki się połącza
Foremkę na chleb wyścielamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej nasza masę
Wszystko dobrze ugniatamy łyżką
Foremkę wstawiamy do lodówki na noc
Delikatnie wyciągamy z foremki papier do pieczenia i dzielimy naszą mieszankę na 6 batonów

:rockon:

http://bezglutenuprzepisy24.blogspot.co ... cukru.html
ODPOWIEDZ