- paczka mrożonego szpinaku
- makaron ryżowy - grube wstążki
- 3-4 jaja
- 15 -20 dkg szynki
- tarty ser żółty
- mleko
- czosnek wedle uznania
- sól
- pieprz
PRZYRZĄDZANIE:
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na ok 5 minut, później przecedzić. Czosnek podsmażyć na maśle uważając aby się nie przypalił, bo będzie gorzki. Na patelnię dorzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem dolać odrobinę mleka (parę łyżek). Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Jaja roztrzepać z solą i pieprzem można dodać trochę mleka. Wszystkie składniki ( makaron, szpinak z czosnkiem, szynkę i jajka wymieszać w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C i zapiekać aż zetną się jajka. Podawać z sałatką z pomidorów.
Smacznego
