Kaszka gryczana
Moderator: Moderatorzy
Re: Kaszka gryczana
zwykłym mieszałem blenderem, powodzenia!
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 277
- Rejestracja: wt 05 kwie, 2011 11:02
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Kaszka gryczana
druga próba, również klapa 
nie wiem co, ale wszystko zgodnie z przepisem a nie chce mi nawet drgnąć ten chlebek.
Obyłam się smakiem

nie wiem co, ale wszystko zgodnie z przepisem a nie chce mi nawet drgnąć ten chlebek.
Obyłam się smakiem
Re: Kaszka gryczana
a upiekłaś? - znaczy zakalec? 

-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 277
- Rejestracja: wt 05 kwie, 2011 11:02
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Kaszka gryczana
tak, zakalec, i nie dolewałam już wody do tego 700 więc ta kasza napęczniała, glutowiła się delikatnie ale wody tam już nie było.
A i tak nie urósł. to dałam mu z godzinkę na 50 stopniach.
włączyłam na pieczenie, itd. ale lipa
a tym razem też krócej zmiksowałam, i były wyczuwalne "grudki" czyli też nie prze....mieliłam,
nie każdy chlebek dla mnie ;/
A i tak nie urósł. to dałam mu z godzinkę na 50 stopniach.
włączyłam na pieczenie, itd. ale lipa

a tym razem też krócej zmiksowałam, i były wyczuwalne "grudki" czyli też nie prze....mieliłam,
nie każdy chlebek dla mnie ;/
Re: Kaszka gryczana
Mój wyrósł, ale chyba za długo go trzymałam do wyrośnięcia, o brzydko pachniał.