PIEROGI, USZKA, CIASTO PIEROGOWE dla początkujących i zaawansowanych

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8103
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

PIEROGI, USZKA, CIASTO PIEROGOWE dla początkujących i zaawansowanych

Post autor: Leeloo »

Pierogi… To danie wielu z nas kojarzy się z dzieciństwem i domowym ciepłem, a w polskiej tradycji jest nieodzownym elementem wieczerzy wigilijnej. Jak poradzić sobie z wyzwaniem przygotowania pierogów i uszek w wersji bezglutenowej? Oto nasze sprawdzone wskazówki.

Wykonanie pierogów jest niewątpliwie czasochłonne, ale ten trud warto podjąć, by podczas Wigilii i Świąt delektować się smakiem tej pysznej potrawy. Nie jest też szczególnie skomplikowane, czego dowiedliśmy wielokrotnie podczas organizowanych przez Stowarzyszenie warsztatów pierogowych.

Lepienie pierogów może być nie lada frajdą – namów do tego dzieci i innych członków rodziny. Pracę możesz podzielić, dzięki czemu szybciej przygotujesz większą ilość pierogów, które potem możesz zamrozić i mieć w zanadrzu pyszny obiad.

Tekst:
https://celiakia.pl/pierogi-i-uszka-dla ... nsowanych/
RafałR
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: śr 18 maja, 2022 13:44

Re: PIEROGI, USZKA, CIASTO PIEROGOWE dla początkujących i zaawansowanych

Post autor: RafałR »

Staramy sie lepić pierogi z mąki ryżowej ;)
ODPOWIEDZ