
Miód
Moderator: Moderatorzy
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
To niezupełnie prawda, bo nawet mainstreamowi lekarze przyznają, że ludzie uczuleni na pyłki roślin nie powinni spożywać miodu ze względu na zawartość w nim alergenów, a te to białka. Tu np.:Sheep pisze:Miód to cukier, żadnych białek w nim nie ma, nie ma więc przeciwwskazań.
http://strzyz.prochowice.pl/index.php?k=miod/index4.htm
jest napisane, że 3% miodu to bywają białka. W każdym razie miód jest bezglutenowy. Jaka jest zawartość glutenu w kwiatach pszenicy?
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
-
- Nowicjusz
- Posty: 33
- Rejestracja: śr 21 cze, 2017 13:59
- Lokalizacja: St. Wola
Re:
Pszenica jest wiatropylna więc pszczoły nie przenoszą pyłku, bo w ogóle nie "interesują" ich kwiaty pszenicy czy innych wiatropylnych roślin :-)titrant pisze:Jaka jest zawartość glutenu w kwiatach pszenicy?
Także miód jest bezglutenowy - no chyba, że pszczelarz go zanieczyści
