Robiłam to jaglane, rewelacyjne. Nie miałam śmietany, dałam mleko sojowe.
Dyniowe też pewnie pyszne, szczególnie z hokkaido, ale to dopiero w następnym sezonie - tzn. nadchodzącym
Czy ktoś doświadczony w produkcji domowej mlek roślinnych może mi doradzić, jakie najlepiej zrobić na początek dla 5latka? Oprócz ryżowego, bo to jak na razie kupujemy w Rossmannie i to zaakceptował.
Chciałabym, żeby spróbował innego, najlepiej zawierającego dużo wapnia, czyli na przykład z migdałów. Ale czy nie będzie dla niego jakieś gorzkie? Może czymś dosłodzić, daktylami?
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Ja doswiadczenia nie mam ale mozna syropem klonowym , syropem z agawy, cukru waniliowego mozna szczypte dac
A moze mleko jaglane przypadnie do gustu
Ostatnio zmieniony wt 17 mar, 2015 18:21 przez basiag, łącznie zmieniany 1 raz.
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Migdałowe w ogóle nie jest gorzkie, ani troszkę. Jest dość neutralne w smaku. Z nerkowców jest słodkawe, ale trochę mdłe. Kokosowe jest dobre, ale moje domowe się rozwarstwia. Możesz dosłodzić każde w sumie, ale próbowałabym serwować bez cukru, może przejdzie. Ja czasem dosładzam tylko sojowe domowe. Moja maszyna wróciła naprawiona, hurra.
Dzięki kofi za podpowiedź, miałam zamiar zrobić migdałowe i tego się będę trzymać
Mam jeszcze pytanie, czy migdały mam namoczyć w ciepłej czy zimnej wodzie?
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.