
Wiem, że wiele z Was nie może ich spożywać, a niektórzy szukają czegoś „innego” na śniadanie, kolację czy lekki lunch . Przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu , a bardzo smaczny . Zasmakuje zarówno małym jak i dużym

Składniki:
-100g surowej kaszy jaglanej
-200ml wody
-1 papryka żółta
-1 papryka czerwona
-1 cukinia
-mała czerwona cebula
-sól, pieprz
-oregano suszone Dary Natury
Papryki oraz cukinię kroimy w kostkę. Cebulę drobo siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki dowolnego oleju/oliwy i wrzucamy cebulkę. Smażymy ją pod przykryciem. Kaszę płuczemy w gorącej wodzie. Gotujemy w 1/2 łyżeczki soli przez 15 min.
Na patelnię do cebulki dodajemy papryki oraz cukinię . Dodajemy sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem do czasu aż kasza nie będzie gotowa. Gdy kasza się ugotuje , warzywa będą już miękkie i puszczą sok dlatego zdejmujemy pokrywkę i dodajemy kaszę na patelnię . Smażymy całość 3-4 min. w celu zredukowania soku z warzyw. Gotowe danie posupujemy oregano.
WIECEJ PRZEPISOW ORAZ ZDJECIE TEGO PRZEPISU TUTAJ : http://pichcisz.pl/2291/wegecznica-jajecznica-bez-jaj/