Cześć,
wiecie, że można zrobić gofry bezglutenowe? Oto przepis:
Składniki:
- 2 żółtka, 1 szklanka mleka roślinnego, 5 łyżek oliwy lub dobrego oleju, 1 łyżka słodu ryżowego, 120 g mąki bezglutenowej*
- 2 białka
Przygotowanie:
Mąkę przesiej. Dodaj pozostałe składniki (oprócz białek), zmiksuj na jednolitą masę i odstaw na 10 minut.
Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj łyżką do ciasta.
Dobrze rozgrzej gofrownicę i wylewaj ciasto na wyznaczoną powierzchnię.
Piecz gofry ok 3 minuty i podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Gofry bez glutenu!
Moderator: Moderatorzy
No warto wypróbować, bo faktycznie może być to bardzo dobre. Jak spróbuję, to odezwę się czy było dobre.
http://www.forum-kredytowe.pl/f117/ - forum o kartach kredytowych.
http://www.konta-studenckie.info - w jakim banku założyć konto.
http://www.konta-studenckie.info - w jakim banku założyć konto.
-
- Nowicjusz
- Posty: 5
- Rejestracja: wt 24 wrz, 2013 08:25
- Lokalizacja: Wrocław
Re: Gofry bez glutenu!
Chociaż jestem tu od wczoraj, zrobiłam wczoraj dziecku gofry z tego przepisu. Posypałam cukrem pudrem, żeby były słodkie, bo dziecko chciało deser jakiś
Wyszły bardzo smaczne, jeszcze niejednokrotnie wrócę do tego przepisu 

