Składniki, 2 porcje:
• 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej*
• 1/2 szklanki mleka kokosowego
• 1 łyżka miodu lub 2 łyżki syropu klonowego
• 1 banan
• 1 łyżka soku z cytryny
• do podania: syrop klonowy i np. miąższ z marakui lub rozmrożone, zmiksowane i przetarte przez sitko truskawki lub maliny lub karmelizowane banany lub łyżka dżemu lub syropu malinowego
* kaszę jaglaną przed gotowaniem należy dokładnie (kilkakrotnie, zmieniając wodę, aż do czystej wody) opłukać w bardzo ciepłej wodzie, gotować do miękkości w mleku kokosowym (może być pół na pół z wodą) do całkowitego wchłonięcia płynu, ok. 15 minut. Na 1 porcję kaszy dajemy 2 porcje płynu.
Przygotowanie:
Składniki włożyć do pojemnika blendera i zmiksować na idealnie gładki mus (ok. 1-2 minuty miksowania).
źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_d ... zepis.html
Budyń jaglany na mleku kokosowym
Moderator: Moderatorzy
Re: Budyń jaglany na mleku kokosowym
Pycha, robię podobny, chyba trochę więcej mleka, bo wychodzi bardziej płynny, uwielbiam. 
