Warszawa

Lista punktów handlowych, w których można nabyć produkty bezglutenowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ewakol
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ewakol »

:-) Witam! Jestem nową niewprawną forumowiczką, babcią Tomeczka bezglutenowego. Ponieważ mieszkam na Bielanach to tam szukałam sklepiku z bezglutenem. Znalazłam pod adresem Przy Agorze 17 lokal 7. Na razie znalazłam mąki i makarony krakowskiej firmy Bezgluten ale staram się namówić właścicielkę na sprowadzenie produktów Balvitenu - jakoś babcine ciasta lepiej mi się udawały. Sklepik jest usytuowany na terenie kiedyś upiornej hali "Agora" a teraz jest tam bardzo fajnie.
BABAEWA
Hesia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Hesia »

Jestem z Bemowa. Zaopatruję się głównie w sklepiku Bezgluten na Góralskiej na Woli, ale ostatnio w Hali Wola (przy Człuchowskiej) pojawiły się produkty Balvitenu. Kupiłam kokosanki i pierniczki. Dobre! Jest też pieczywo, ale jeszcze nie próbowałam.
BABOEWO:) Służę pomocą! Jestem łasuchem, więc dużo piekę:) Postaram się wrzucić przepisy do wątku o ciastach.
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Magdalaena »

W sklepie na Góralskiej pojawiły się produkty z firmy Smak Życia. Ceny jak zwykle niższe niż w Organicu - mój ulubiony brązowy wiejski - 6 zł
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Awatar użytkownika
magdusia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: magdusia »

Nie wiem jak wy,ale wczoraj bedąc w Złotych Tarasach wstąpilam do Organica,zrobiłam zakupy i przy kasie spytałam się pani czy jest piwo bezglutenowe (bo nie mogłam znaleźć na półkach),a ona patrzac się na mnie wybuchnęła śmiechem.
Magda.
Colitis Ulcerosa+Celiakia.
Na diecie od 15.12.2008r.
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Magdalaena »

magdusia pisze:Nie wiem jak wy,ale wczoraj bedąc w Złotych Tarasach wstąpilam do Organica,zrobiłam zakupy i przy kasie spytałam się pani czy jest piwo bezglutenowe (bo nie mogłam znaleźć na półkach),a ona patrzac się na mnie wybuchnęła śmiechem.
Może jakaś nowa ekspedientka ?
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sheep »

magdusia pisze:[...]przy kasie spytałam się pani czy jest piwo bezglutenowe (bo nie mogłam znaleźć na półkach),a ona patrzac się na mnie wybuchnęła śmiechem.
Hmm, nie było to miłe z pewnością, oraz dość dziwne, bo sama dość dawno to piwo tam kupowalam, ale wiesz, może trzeba być nieco bardziej wyrozumiałym - przed świętami nieszczęsne tarasy otwarte są do 23...Może pani już miała absolutnie dość wszystkiego?

//Edit: to miało być nieco ironicznie, bo w sumie nie mieści mi się w głowie taka reakcja ekspedientki :galy:
Ostatnio zmieniony śr 23 gru, 2009 14:49 przez Sheep, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
magdusia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: magdusia »

skoro pani miała dość,to powinna zmienić zawód
nie dość,że człowiek tyle pieniędzy wydaje na żywność bg,to jeszcze jest wyśmiewany
przykro mi sie zrobiło
Magda.
Colitis Ulcerosa+Celiakia.
Na diecie od 15.12.2008r.
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Z różnych rzeczy ludzie się śmieją, gdy ich nie rozumieją. U mnie kiedyś account parsknął śmiechem przeczytawszy nazwę fundacji "Przekreślony Kłos". Dopiero jak wytłumaczyłem o co biega, to było "Ahaaaaaaaaa........."
Co poradzisz, każdy ma inny tok i tempo myślenia ;)
Awatar użytkownika
grawoj
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: grawoj »

i cały czas trzeba ludzi uświadamiać,
Ostatnio na zakupach zapytaliśmy gdzie jest regał z produktami bezglutenowymi,
na co Pani z obsługi z pełną dumą pokazała palcem tam są produkty bezglukozy :)

oczywiście trzeba było wyjaśnić co i jak :)
tofik-21
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tofik-21 »

Witam.W centrum handlowym Land(przy stacji metro Służew) cześć A jest sklep "Spiżarnia Marcina" maja trochę produktów bezglutenowych.
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: kinga »

Z przykrością zawiadamiam, że Organic przy ul.Meissnera już nie istnieje.
Sklep przeniesiono w inne miejsce przy ul.Fieldorfa, ale niestety jest jeszcze zamknięty :(
(niestety nie ma tam żadnej informacji kiedy będzie czynny)
Ostatnio zmieniony wt 09 mar, 2010 09:55 przez kinga, łącznie zmieniany 1 raz.
myog
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: myog »

Przy Puławskiej w europlexie (dawniej kino Moskwa) są free delikatesy ekologiczne - trzy spore regały z produktami bezgluten. a oprócz tego można tam też kupić wędliny które nie zawierają glutenu. Ja osobiście korzystam z ich sklepu internetowego www.freedelikatesy.pl :)
LIWIA SZYDŁOWSKA
Nowicjusz
Nowicjusz

Nowy sklep w Warszawie na Ochocie

Post autor: LIWIA SZYDŁOWSKA »

Witam,
Zapraszam do nowego sklepu Grządka na ul. Białobrzeskiej 4 w Warszawie (Ochota). W ofercie szeroka gama produktów bezglutenowych. Zapraszam
papisten69
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: papisten69 »

myog pisze:Przy Puławskiej w europlexie (dawniej kino Moskwa) są free delikatesy ekologiczne - trzy spore regały z produktami bezgluten. a oprócz tego można tam też kupić wędliny które nie zawierają glutenu. Ja osobiście korzystam z ich sklepu internetowego www.freedelikatesy.pl :)
W tym sklepie sprzedaja wedliny i miesa z firmy Rolmięs. Słyszałam że ta firma robiła ostatnio badania na bezglutenowość jakieś 5 lat temu. Nie wiem jak z innymi firmami.
myog
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: myog »

papisten69 pisze:W tym sklepie sprzedaja wedliny i miesa z firmy Rolmięs. Słyszałam że ta firma robiła ostatnio badania na bezglutenowość jakieś 5 lat temu. Nie wiem jak z innymi firmami.
zaciekawiło mnie to - po weekendzie zadzwonię do rolmięsa i poproszę o jakieś info na ten temat. a co do innych firm produkujących wędliny bezglutenowe to lech - kresowiak z indyka
ODPOWIEDZ