Warszawa

Lista punktów handlowych, w których można nabyć produkty bezglutenowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katarzyna35
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Katarzyna35 »

Myślę i myślę na jakiej ulotce ;) ...i zajrzałam jeszcze raz na stronę o sklepie .... no tak co ślepemu po oczach ;) dzięki Rafal_tata,
Obrazek
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: kinga »

w GLUFREE jest już chlebek z piekarni KIM z Wrocławia- serdecznie zapraszamy :)
Awatar użytkownika
Katarzyna35
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Super , wybieram się we wtorek , mam nadzieję że trafię rownież na ten świeży chlebek :)
Obrazek
ewakol
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ewakol »

:) Przesyłam tym, którzy szukają produktów bezglutenowych na Bielanach dwie wiadomości: złą i dobrą.
Najpierw zła: w grudniu 2009 donosiłam o sklepiku w pobliżu hali "Agora". Niestety sklep przeniesiono 2-3 miesiące temu w pobliże placu Wilsona (tam, gdzie dawniej zjeżdżał tramwaj 36 w dół na Marymont). Byłam lecz wybór produktów "bez" był niewielki.
Teraz wiadomość dobra: na tak zwanym "serku bielańskim" w pobliżu sklepu obuwniczego "Kopciuszek" (ul. Kasprowicza 16) niedawno powstał nowy sklep www.biopunkt.pl. Strona internetowa raczkuje dopiero, ale wczoraj byłam w sklepie i dostałam zawrotu głowy widząc ilość produktów bezglutenowych do wyboru (różne mąki, z 15 rodzajów pieczywa, spody do pizzy, paluszki, ciastka, itp.). Przyznam się, że właścicieli sklepu do sprowadzenia produktów bezglutenowych zdopingowałam i stanęli na wysokości zadania. Mają produkty firm Bezgluten i Schar. Teraz oby mieli zbyt i utrzymali się w asortymencie. Co mając na uwadze wydałam kasę na mojego wnusia-bezglutenowca.
Awatar użytkownika
Katarzyna35
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

No więc odwiedziałam GLUFREE :) spory wybór różnych produktów, ale najbardziej cieszę się ze świeżego chlebka Smaku Życia i ich ciasteczek i jeszcze jogurtów Olmy .
Ogólnie bardzo fajny sklepik i baardzo miła obsługa :D

ps: z niecierpliwością czekam na pojawienie się w glufree pierogów z Bezglutenu, niestety po za Warszawę nie dowożą, a od dawna chciałam ich spróbować :P i jeszcze może wędlinek Konspolu i Żywiec zawsze Dobre :)
Ostatnio zmieniony śr 13 paź, 2010 09:56 przez Katarzyna35, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasinka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Kasinka »

Wiadomość z pierwszej ręki:

W sklepie GLUFREE dostępne są już wędlinki i kiełbasy z Żywca - Zawsze Dobre i pierogi z Bezglutenu!
Obsługa sklepu serdecznie zaprasza :)
Obrazek
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: kinga »

Od dzisiaj w GLUFREE dostępne będą jogurty Magdy oraz sos sojowy Tamar, oraz wędliny z Żywca i inne równie smaczne produkty, serdecznie zapraszam :)
Buena
Nowicjusz
Nowicjusz

Sklep - Wesoła.

Post autor: Buena »

Witam,

Niedawno dowiedziałam się, że muszę być na diecie. Napisałam do sklepu, w którym zawsze robię zakupy z pytaniem czy planują urozmaicić ofertę i wprowadzić do niej produkty bezglutenowe. Odpowiedzi nie dostałam ;-) ... ale ku mojemu zdziwieniu ostatnio w sklepie K&M Delikatesy w Wesołej (http://www.kmdelikatesy.pl/) pojawiła się naprawdę bogata oferta takich produktów.

Co więcej - można je zamawiać przez internet z dostawą do domu z czego często korzystam.
papisten69
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: papisten69 »

W sklepie GLUFREE dostępne są wędlinki i kiełbasy z Żywca - Zawsze Dobre, pierogi z Bezglutenu, jogurty Magda, bezpieczne wyroby z Rolmięsa, co wtorek jest świeżutki chlebek ze Smaku Życia i wiele wiele innych.

Wszystko w jednym miejscu. Nareszcie. Mój syn jest na diecie ponad 2 lata i nigdzie w Warszawie nie mogłam znależć wyrobów z Żywca. Tańsze od Rolmięsa a smaczniejsze jak twierdzi mój syn.

Nie wiem czemu na forum niewiele się mówi o tym wspaniałym miejscu, gdzie można zrobić zakupy i porozmawiać o tym co nas trapi. Każdy kto potrzebuje pomocy fachowej dostnie folderek z informacją o punkcie konsultacyjnym dla wszystkich potrzebujących.

Atmosfera fajna i starannie dobrane produkty, nie chodzi tylko o asortyment (który cały czas rośnie) ale i pilnowane są daty przydatności do spożycia etc.

Chciałabym w tym miejscu podziękować wszystkim osobom, które przyczyniły się do powstania takiego sklepu. Podziwiam zapał, pomysłowość i wsparcie całej ekipy GLUFREE. W tym miejscu nie jestem tylko anonimowym klientem, jestem mamą dziecka będącego na diecie bezglutenowej. Jeśli chodzi o ceny to nigdzie produkty bezglutenowe nie są tanie, a tutaj myślę, że ceny nie są wygórowane.

Jako członek Stowarzyszenia czułam obowiązek podzielenia się z Wami moimi spostrzeżeniami. Wszystkim serdecznie polecam.
url=www.celiakia.pl]Obrazek[/url
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Magdalaena »

papisten69 pisze:Nie wiem czemu na forum niewiele się mówi o tym wspaniałym miejscu, gdzie można zrobić zakupy i porozmawiać o tym co nas trapi.
Pewnie dlatego, że to jest sklep do robienia codziennych, no może cotygodniowych zakupów i z konieczności interesuje tylko warszawiaków mieszkających czy pracujących w okolicy.

Zresztą ja uważam, że jestem na bieżąco jeśli chodzi o wiedzę o celiakii / diecie bezglutenowej i nie oczekuję od sklepu takich informacji.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
papisten69
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: papisten69 »

Ja choćbym się starała nie wiem jak nigdy nie jestem w stanie być na bieżąco ze wszystkim. Producenci zmieniają skład. OLMA bezglutenowa - a niektóre smaki jednak glutenowe i takich przykładów można mnożyc wiele.

Cieszę się, że nie jestem zdana na Organica.
url=www.celiakia.pl]Obrazek[/url
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)

Post autor: Ola_la »

W Leclercu w Al. Jerozolimskich (niedaleko Castoramy i BRW) jest półka ze "zdrową żywnością" (przy alejce z chłodniami), gdzie można wyłuskać całkiem sporo bezglutenowych (i bezpszennych) produktów - pieczywo, mąki, makarony, ciasta.
Mają też białą quinoę - chyba najtaniej, jak widziałam (ale nie pamiętam teraz dokładnie ceny, bo mam jeszcze zapas, na pewno poniżej 30 zł za kilo). I ceny też całkiem przyzwoite, jak to w supermarkecie.
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: martini »

W Arkadii otworzył się całkiem niedawno organic i jest tam półka z żywnością bezglutenową, obszerniejsza niż w Kuchniach Świata. Składem nie odbiega od tego, co jest w innych Organicach.
Awatar użytkownika
kawia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: kawia »

Oferta bezglutenowa KM delikatesów jest imponująca! http://www.kmdelikatesy.pl/catalog/3100
Obrazek
Okalina
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: Okalina »

Galaretki z sokiem owocowym "Polski sad" 3 Topole dostępne w Warszawie w Hali Marymonckiej przy metrze - dziś kupiliśmy.
Żelki paczkowane po 80g można kupić w sklepie Tolak ul. Krakowiaków 76 Warszawa TEL 022 736-20-30.
Zakup detaliczny możliwy jest w siedzibie firmy 3 Topole w Dziekanowie Leśnym we wtorki i piątki w godz 12.00 - 15.00.Sprzedają tam całe displaye (12 szt torebek x 80g).
mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
ODPOWIEDZ