Przesyłam tym, którzy szukają produktów bezglutenowych na Bielanach dwie wiadomości: złą i dobrą.
Najpierw zła: w grudniu 2009 donosiłam o sklepiku w pobliżu hali "Agora". Niestety sklep przeniesiono 2-3 miesiące temu w pobliże placu Wilsona (tam, gdzie dawniej zjeżdżał tramwaj 36 w dół na Marymont). Byłam lecz wybór produktów "bez" był niewielki.
Teraz wiadomość dobra: na tak zwanym "serku bielańskim" w pobliżu sklepu obuwniczego "Kopciuszek" (ul. Kasprowicza 16) niedawno powstał nowy sklep
www.biopunkt.pl. Strona internetowa raczkuje dopiero, ale wczoraj byłam w sklepie i dostałam zawrotu głowy widząc ilość produktów bezglutenowych do wyboru (różne mąki, z 15 rodzajów pieczywa, spody do pizzy, paluszki, ciastka, itp.). Przyznam się, że właścicieli sklepu do sprowadzenia produktów bezglutenowych zdopingowałam i stanęli na wysokości zadania. Mają produkty firm Bezgluten i Schar. Teraz oby mieli zbyt i utrzymali się w asortymencie. Co mając na uwadze wydałam kasę na mojego wnusia-bezglutenowca.