Stoiska z żywnością bezglutenową w marketach
Moderator: Moderatorzy
Stoiska w Marketach
Ostatnio z całą rodziną byliśmy na Słowacji - tam w marketach stoiska bezglutenowe to normalka.
Szkoda, że do granicy mam jakieś 400 km.
Szkoda, że do granicy mam jakieś 400 km.
zapraszam
www.bezglutenu.info
www.bezglutenu.info
Bezgluten w Almach
Napisałam do Bezglutenu w sprawie ich produktów w Almie i dostałam wykaz sklepów gdzie są ich produkty. Oto on:
Alma Market
Ul. Pilotów 6
30-964 Kraków
Alma Bydgoszcz
ul. Jagiellońska 39-47
Alma Łódź
ul.Kilińskiego 122-128
Alma Nowy Targ
ul. Szaflarska 174
Alma Tarnów
ul. Dąbrowskiego 10
Alma Warszawa
ul. Zwycięzców 40
Alma Warszawa
ul. Sławoja-Składowskiego 4
Alma Wrocław
ul. Czekoladowa 9
Alma Wrocław
ul. Powstańców Śląskich 2/4
Fajnie, że w kolejnych marketach są produkty bezglutenowe.
Alma Market
Ul. Pilotów 6
30-964 Kraków
Alma Bydgoszcz
ul. Jagiellońska 39-47
Alma Łódź
ul.Kilińskiego 122-128
Alma Nowy Targ
ul. Szaflarska 174
Alma Tarnów
ul. Dąbrowskiego 10
Alma Warszawa
ul. Zwycięzców 40
Alma Warszawa
ul. Sławoja-Składowskiego 4
Alma Wrocław
ul. Czekoladowa 9
Alma Wrocław
ul. Powstańców Śląskich 2/4
Fajnie, że w kolejnych marketach są produkty bezglutenowe.
Real, Auchan;) - przyjazne sklepy!
Poniewaz moj poprzedni watek zostal usuniety przez administratora(nie wiem z jakich przyczyn:|) chcialem ponowic swoja euforie po zobaczeniu w realu i Auchanie specjalnego stoiska tylko dla bezglutkow!! Jest calutka polka na ktorej znajduja sie produkty bezglutenowe, zaczynajac od bulek i chleba a konczac po wafle do lodow czy rogaliki z nadzieniem!:) Bylem naprawde meeeega zaskoczony jak zobaczylem calutka polke tylko dla mnie. Ogromny szacunek dla tych supermarketow...oby inne supermarkety braly przyklad z Realu i Auchana
Hm, manu666, a w jakim mieście jeśli można spytać te sklepy? bo ja na wiosnę rozmawiałam z kierownikiem zaopatrzenia sklepu Auchan w Piasecznie i nie widział takich możliwości, twierdził, że nie ma popytu na takie rzeczy... Może jednak świadomość przez te pół roku wzrosła, oby tak dalej... Marzenia, przy normalnych zakupach w markecie kupić od razu wszystko dla siebie
:):) Jeśli chodzi o duże sklepy to Bezgluten zaczął współpracować z Almą, niestety, znowu nie z tą w Piasecznie
:( ale za to np w Nowym Targu blisko Zakopanego
i czynne w niedziele....

- Rafal_tata
- -#Moderator
Re: Real, Auchan;) - przyjazne sklepy!
Nie wyrzucony, tylko przesunięty, jak ten.... Wysłałem PW w tej sprawie.manu666 pisze:Poniewaz moj poprzedni watek zostal usuniety przez administratora(nie wiem z jakich przyczyn:|)
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
manu666 pisze:Otoz ostatnio wybralem sie na zakupy do pobliskiego reala w Częstochowie i przechodzac obok pieczywa zauwazylem: (Uwaga!!) Calutka półkę z produktami bezglutenowymi, tzn: bułki, chleby - ogromny wybor, wafle bezglutenowe, pierniczki, wafle bezglutenowe do lodów, rogaliki z nadzieniem itd. Normanie az mnie zamurowalo jak to zobaczylem,
Skuszona tymi postami wybrałam się do lubelskiego Reala na przeszpiegi. I jak zwykle okazało sie, że mieszkam na głębokiej prowincji, po niewłaściwej stronie Wisły.kinga pisze:W Realu na Jubilerskiej w Wa-wie też jest cała półeczka z pieczywem bezglutenowym z Glutenexu

Droga Kabran ja też współczuję.... Może masz gdzieś Almę niedaleko i Bezglutena tam dostaniesz????
Doczytałam się ostatnio na ich stronce, że od tego weekendu do 26.09. ma być w tych Almach, gdzie dostarczają produkty (te Almy co wcześniej podawałam) jakaś specjalna promocja cenowa na produkty Bezgluten. Ja idę sprawdzić i mam nadzieję, że coś skorzystam

Doczytałam się ostatnio na ich stronce, że od tego weekendu do 26.09. ma być w tych Almach, gdzie dostarczają produkty (te Almy co wcześniej podawałam) jakaś specjalna promocja cenowa na produkty Bezgluten. Ja idę sprawdzić i mam nadzieję, że coś skorzystam

Alma? Nie, w mojej metropolii takich w ogóle nie ma. Sorki za tę załamkę, ja się już przyzwyczaiłam.alap pisze:Może masz gdzieś Almę niedaleko i Bezglutena tam dostaniesz????

Wczoraj znalazłam w NETTO płatki ryżowe i kukurydziane do mleka Węgierskiej firmy "Cerbona" jest znaczek przekreślonego kłosa i napis Bezglutenowe. Cena ok 5zł a także chrupki kukurydziane z napisem Bezglutenowe ale to już Polskiej firmy. Podam strone tej Węgierskiej firmy www.cerbona.hu szkoda, że tylko te dwa rodzaje płatków mają bezglutenowe ale dobre i tyle.