Łódź
Moderator: Moderatorzy
Witam,
ja zaopatruję sie w realu w manufakturze ul Karskiego. Jest stoisko z zywnościa bezglutenowa obok stoiska z alkoholami..... ceny zostawiam bez komentarza...
jest tam kilka rodzajów pieczywa (chleba i buleczek, cisteczek, chrupek, rogalików itp.)
sama pieke chleb, ciastka i ciasta więc tam jedynie zamiawiam mąke, jest stosunkowo najtańsza...
sklep na kilińskiego znam i omijam ze wzglegu na "chore" ceny.
pozdrawiam cieplutko
Marlena
ja zaopatruję sie w realu w manufakturze ul Karskiego. Jest stoisko z zywnościa bezglutenowa obok stoiska z alkoholami..... ceny zostawiam bez komentarza...
jest tam kilka rodzajów pieczywa (chleba i buleczek, cisteczek, chrupek, rogalików itp.)
sama pieke chleb, ciastka i ciasta więc tam jedynie zamiawiam mąke, jest stosunkowo najtańsza...
sklep na kilińskiego znam i omijam ze wzglegu na "chore" ceny.
pozdrawiam cieplutko
Marlena
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Może lepiej na przyszły tydzień proszę odwiedzić ten sklep bo teraz dopiero wrócili z urlopu ale wczoraj byłam to pieczywo mąki i słodkośći mają .Można także zamówić to co się chce chyba że mieszkasz daleko i byłby kłopot z odbiorem.Kupiłam u nich wczoraj makaron Sam Mills paczka 0,5 kg świderki za 5,60.
-
- Forumowicz
-
- Nowicjusz
Jestem z Łodzi i w tych miejscach kupuję swoje produkty bezglutenowe lista znajduję się na mojej stronie http://bezglutenu.blogspot.com/p/gdzie-kupuj.html. Zapraszam
Wygląda na to, że mnie nie otruli w Hot Spoon
. Kelner orientował się w kwestii diety i kucharze są też są podobno przeszkoleni. W każdym razie zjadłam obiad składający się z ostrej zupy krewetkami, żółtego curry z krewetkami i deseru z mango. Beż żadnych rewolucji żołądkowych (mimo iż pikantne było !).

-
- Nowicjusz
-
- Aktywny Forumowicz
-
- Nowicjusz
uwielbiam sos sojowy, na szczęście można kupić też bezglutenowy np. taki jak ten tusos sojowy
Witam wszystkich, na diecie bg jestem od ponad 1,5 roku i zdążyłem się rozeznać gdzie w Łodzi można się zaopatrzyć w produkty.
Niektóre z miejsc były wcześniej już wymienione w tym temacie, lecz dla zaktualizowania ich istnienia podam jeszcze raz..
Real - Manufaktura
Stoisko z żywnością bezglutenową znajduje się w alejce ze zdrową żywnością na przeciwko alkoholi. W sprzedaży produkty m in. Bezglutenu, Balvitenu, Glutenexu, ceny dość przystępne.
-mąki
-pieczywo (glutenexu im nie schodzi ale chlebki premium balivitenu w ciągu kilku dni od dostawy)
-słodycze
-makarony (w tym tani makaron spaghett firmy SAM MILLS)
-sosy w słoikach np do spaghetti firmy SAM MILLS
Na stoisku z wędlinami w lodówce przy warzywach można znaleźć paczkowane wędliny Konspolu.
W alejce z czekoladami pełna gama czekolad Goplany
W tym realu znajdziemy również całą gamę bg produktów roleskiego (ketchup, majonez, musztarda), małe jak i duże opakowania.
Osobiście POLECAM!
Real na Alejach Włókniarzy
Ten nie jest już tak dobrze zaopatrzony ale również posiada stoisku z produktami bg tam gdzie warzywa.
Sklep Organica w Manufakturze visa vi reala
Posiadają produkty Bezglutenu oraz Schar, niestety bardzo drogie, ale awaryjnie warto wiedzieć tym bardziej że zawsze mają pełne półki
Sklep z wędlinami Tradycyjne Jadło w Manufakturze również visa vi reala lecz od strony wyjścia z galerii na parking.
W sprzedaży paczkowane oraz na wagę wędliny z licencjonowanym znakiem przekreślonego kłosa, duży wybór, dostawy we wtorki, czwartki oraz soboty, jak na tego rodzaju wędliny to ceny przystępne.
Osobiście POLECAM!
Sklep Kuchnie Świata w Manufakturze
Szeroki asortyment produktów bg firmy Schar. Ceny jak na firmę Schar przystało wysokie.
Alma na rynku w Manufakturze
Posiada stoisko ze zdrową żywnością i dosłownie kilka produktów bg, ale tym czym się charakteryzuje to piwem bg Estrella Daura, niestety za 330 ml musimy zapłacić ok 7 zł
Alma na skrzyżowaniu Kilińskiego i Piłsudzkiego
Makarony, mąki, ciastka, nie wiem czy jest piwo, ceny dość wysokie
Sklep samoobsługowy Stokrotka na skrzyżowaniu Struga i Kościuszki, wejście od Struga.
Nie wielki wybór ale przystępne ceny produktów firmy Bezgluten.
Wiekowy sklep z żywnością bg na Kilińskiego 30
Duży wybór, ceny zróżnicowane ale mimo wszystko wart uwagi. Jeśli czegoś nie ma, można zamówić, odłożyć, itd..
Osobiście POLECAM!
Rossmann m. in. w Manufakturze
Posiada stoisko ze zdrową żywnością i można w nim nabyć sos, makaron, i coś słodkiego, tylko trzeba uważnie czytać i szukać znaczku przekreślonego kłosa nie wszystkie produkty w tym dziale są bg.
Zachęcam do aktualizowania miejsc gdzie możemy robić zakupy
Niektóre z miejsc były wcześniej już wymienione w tym temacie, lecz dla zaktualizowania ich istnienia podam jeszcze raz..
Real - Manufaktura
Stoisko z żywnością bezglutenową znajduje się w alejce ze zdrową żywnością na przeciwko alkoholi. W sprzedaży produkty m in. Bezglutenu, Balvitenu, Glutenexu, ceny dość przystępne.
-mąki
-pieczywo (glutenexu im nie schodzi ale chlebki premium balivitenu w ciągu kilku dni od dostawy)
-słodycze
-makarony (w tym tani makaron spaghett firmy SAM MILLS)
-sosy w słoikach np do spaghetti firmy SAM MILLS
Na stoisku z wędlinami w lodówce przy warzywach można znaleźć paczkowane wędliny Konspolu.
W alejce z czekoladami pełna gama czekolad Goplany

W tym realu znajdziemy również całą gamę bg produktów roleskiego (ketchup, majonez, musztarda), małe jak i duże opakowania.
Osobiście POLECAM!
Real na Alejach Włókniarzy
Ten nie jest już tak dobrze zaopatrzony ale również posiada stoisku z produktami bg tam gdzie warzywa.
Sklep Organica w Manufakturze visa vi reala
Posiadają produkty Bezglutenu oraz Schar, niestety bardzo drogie, ale awaryjnie warto wiedzieć tym bardziej że zawsze mają pełne półki

Sklep z wędlinami Tradycyjne Jadło w Manufakturze również visa vi reala lecz od strony wyjścia z galerii na parking.
W sprzedaży paczkowane oraz na wagę wędliny z licencjonowanym znakiem przekreślonego kłosa, duży wybór, dostawy we wtorki, czwartki oraz soboty, jak na tego rodzaju wędliny to ceny przystępne.
Osobiście POLECAM!
Sklep Kuchnie Świata w Manufakturze
Szeroki asortyment produktów bg firmy Schar. Ceny jak na firmę Schar przystało wysokie.
Alma na rynku w Manufakturze
Posiada stoisko ze zdrową żywnością i dosłownie kilka produktów bg, ale tym czym się charakteryzuje to piwem bg Estrella Daura, niestety za 330 ml musimy zapłacić ok 7 zł

Alma na skrzyżowaniu Kilińskiego i Piłsudzkiego
Makarony, mąki, ciastka, nie wiem czy jest piwo, ceny dość wysokie
Sklep samoobsługowy Stokrotka na skrzyżowaniu Struga i Kościuszki, wejście od Struga.
Nie wielki wybór ale przystępne ceny produktów firmy Bezgluten.
Wiekowy sklep z żywnością bg na Kilińskiego 30
Duży wybór, ceny zróżnicowane ale mimo wszystko wart uwagi. Jeśli czegoś nie ma, można zamówić, odłożyć, itd..
Osobiście POLECAM!
Rossmann m. in. w Manufakturze
Posiada stoisko ze zdrową żywnością i można w nim nabyć sos, makaron, i coś słodkiego, tylko trzeba uważnie czytać i szukać znaczku przekreślonego kłosa nie wszystkie produkty w tym dziale są bg.
Zachęcam do aktualizowania miejsc gdzie możemy robić zakupy