Zwracam uwage na podkreslone slowo w zalaczniku ! (z pszenicy). Ktos ostatnio na forum pisal, ze nie trzeba sie przejmowac glutaminianem sodu bo jest on robiony tylko z kukurydzy...jak widac na zalaczonym obrazku tak nie jest.Szanowny Panie ,
do produkcji całego naszego asortymentu nie używamy żadnych mąk , tak więc prawdopodobieństwo, że w naszych wyrobach znajdzie się - nazwijmy to - "czysty gluten" jest zerowe.
Natomiast faktycznie w pewnej grupie produktów stosujemy substancję złożoną, w której jedną ze składowych jest glutaminian sodu, stąd niewielkie ilości tej substancji będą tam obecne.
Oczywiście nie muszę przypominać, że wszystkie dane odnośnie pełnego składu znajdują się na każdej etykiecie - w deklaracji składników danego wyrobu. Tak więc uważne zapoznanie się z listą składników pozwoli Panu dokonać właściwego i bezpiecznego, w Pańskim przypadku, wyboru.
A gwoli możliwie pełnej informacji - załączam listę właśnie tych wyrobów, które zawierają glutaminian sodu.
Jestem jednak przekonana, że wszystkie pozostałe wyroby - filety w sosach, marynaty: rolmops, Bismarck, sałatki, pasty kanapkowe, marynowane filety w olejach, ryby w galarecie ..., których gama jest niezwykle bogata , zaspokoją Pańskie potrzeby i dadzą wiele "bezpiecznego" zadowolenia z ich spożywania.
Pozostaję z poważaniem
Monika Bańczaszek
Quality Assurance Specialist
Specjalista ds. Zapewnienia Jakości
Tel.: +48 (0)61-849 55 81
Fax. : +48 (0)61-849 55 62
Mailto: mbanczaszek@lisner.com.pl
UNIQ Lisner Sp. z o.o.
ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 PL Poznań
[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 13:47 ]
Dodaję ponownie załącznik do tego listu ponieważ poprzedni zniknął w tajemniczy sposób:)