Konspol
Moderator: Moderatorzy
Konspol
Witajcie.Ja napisałam z kolei do Konspolu.Mimo mojego zapytania o ich produkty z przekreślonym kłosem-Kogucik ,niestety nie otrzymałam odpowiedzi.Chodziło mi o to ,gdzie ich produkty są dostępne w obrębie Sosnowca,mimo pytań w sklepach nie mam pojęcia gdzie te produkty dostać oprócz sklepu przyTPD w Katowicach.
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
-
- Nowicjusz
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
konspol
Informujemy, że nasze produkty bezglutenowe "Drużyna Kogucika"- na terenie Lublina może Pani zakupić w Realu w Lublinie (Polędwiczka Kogucik ora Paróweczki rodzinne "Maluszki"230g - które są również produktem bezglutenowym) oraz Pasztecik Kogucik 110g- do zakupienia w sieci sklepów Żabka na terenie całego kraju. 

- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
konspol
Przykro
dowiedziałam się, że było małe zainteresowanie produktami bezglutenowymi i że przestali produkować .Tylko te które wymieniłam wyżej . Rozmowa telefoniczna z przedstawicielem regionalnym nie należała do miłych / czułam się jak natręt / . Pan miał do mnie pretensję że nie znam potrzeb NAS BEZGLUTKÓW bo jak bym znała to może by zaczeli produkować ,a chyba ja mam się zająć ich sprzedażą / tak wynikało z rozmowy. Wcale się nie dziwię że nie potrafili sprzedać swoich wyrobów jak pracują tam tacy ,,mili Panowie``. PAN ZACHOWYWAŁA SIĘ WPROST AGRESYWNIE JAK Z DRUŻYNY KOGUCIKA - prawdziwy kogucik .

- Rafal_tata
- -#Moderator
hehe.. "źle" to zbyt delikatne określenie - ja osobiście nie spotkałem się z żadną formą reklamy "drużyny kogucika"...vixi pisze:chyba żle to rozreklamowali bo ja ich szukałam pół roku na terenie śląska i nic więc nie dziwota że padli a szkoda bo to był fenomen i ewenement w Polsce
Pozostają jeszcze "Morlinki" - całkiem dobre.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
W Katowicach wyroby bezglutenowe KONSPOL są obecnie dostępne w Katowicach - Szopienicach ul. Obronców Westerplatte 1 [ mały sklep firmowy Konspolu].Asortyment to: polędwiczka drobiowa, szyneczka drobiowa, pasztecik i pasztecik francuski oraz paróweczki " Maluszki".Osobiście kupuję raz w tygodniu, mozna zamówić ,ale i bez tego towar jest dostepny.
Konspol
Witam.
Kiedy na Forum dowiedziałam się, że Konspol ma wyroby bezglutenowe zadzwoniłam do ich działu sprzedaży. Bardzo miła pani podała mi dwa adresy hurtowni, z którymi współpracują, Jedna znich (w Chrzanowie)zgodziła się na sprowadzanie dla nas tych wyrobów. Nigdzie więcej nie spotkałam się Konspolem.
Kiedy na Forum dowiedziałam się, że Konspol ma wyroby bezglutenowe zadzwoniłam do ich działu sprzedaży. Bardzo miła pani podała mi dwa adresy hurtowni, z którymi współpracują, Jedna znich (w Chrzanowie)zgodziła się na sprowadzanie dla nas tych wyrobów. Nigdzie więcej nie spotkałam się Konspolem.
Monia
Witajcie.
Są jakieś dobre wieści.Produkty Konspolu sprzedaje REAL -sieć marketów.Poza tym znalazłam parówki-Biedroneczki w sieci sklepów BIEDRONKA .REAL sprzedaje również sokoliki-paróweczki.Jakieś światełko w tunelu jest:)
[ Dodano: Sro 31 Maj, 2006 10:44 ]
Napisałam wczoraj do Konspolu w sprawie ich oferty produktów.Chodziło mi konkretnie o sprzedaż w sieci MAKRO.Oto co mi odpisali,dodam,że napisałam ponownie,będę czekać na kolejną odpowiedź.
W sieci MAKRO można kupić: Poledwicę Kasi i Gucia. Są to produkty bezglutenowe.
Są jakieś dobre wieści.Produkty Konspolu sprzedaje REAL -sieć marketów.Poza tym znalazłam parówki-Biedroneczki w sieci sklepów BIEDRONKA .REAL sprzedaje również sokoliki-paróweczki.Jakieś światełko w tunelu jest:)
[ Dodano: Sro 31 Maj, 2006 10:44 ]
Napisałam wczoraj do Konspolu w sprawie ich oferty produktów.Chodziło mi konkretnie o sprzedaż w sieci MAKRO.Oto co mi odpisali,dodam,że napisałam ponownie,będę czekać na kolejną odpowiedź.
W sieci MAKRO można kupić: Poledwicę Kasi i Gucia. Są to produkty bezglutenowe.
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
paszteciki Konspol podejrzana reakcja po zjedzeniu
Witam,
Chciałam Was zapytać o ostatnie "doświadczenia" z pasztecikiem z serii kogucik firmy Konspol . Ja kupuję go w Bielsku poprostu w zwykłym sklepie spozywczym ale...No właśnie moja córka Monika zajada , a właściwie zjadała go, od prawie 1,5 roku ze smakiem az do ostatniego razu. kiedy to w kilka minut po kilku kęsach zaczyna ją boleć i sczypać gardło.
Oczywiście zadzwonilam do Konspolu i najpierw rozmawiałam z gł. technologiem a potem oddzwoniła do mnie Pani z kontroli jakości . Pytałam czy i co się zmieniło w ostatniej partii tego wyrobu, bo moja córka, która z powodzeniem jadała owe pasztety teraz po ich spożyciu ma wyraźne objawy uczulenia.
Odpowiedziano mi, że w zasadzie nic. Do samej masy dodawana jest ta samam mieszanka gotowych przypraw ale ta wg stosownych atestów nie zawiera glutenu, jedynie cytuję:" dekstrozę i naturalne przyprawy takie jak pieprz majeranek gorczycę , lisć laurowy , ziele ang. itp.
Moje podejrzenie wzbudzać tu może jedynie dekstroza ale jak przekazał mi Konspol jest to cały czas ta sama mieszanka przypraw i wg deklaracji dostawcy nie zawiera glutenu.
Dlatego chciałam zapytać czy ktos z Was miał może jakieś podobne reakcje - szczególnie ostatnio - po zjedzeniu tych pasztecików??
No i jeszcze jedno pytanie : Czy można by te paszteciki jakoś przebadać w Warszawie ? Mogę wysłać je i nawet przebadać na własny koszt . czy ktoś z Warszawy może mi pomóc .
Chociażby gdzie wykonuje się takie badania ?
Chciałam Was zapytać o ostatnie "doświadczenia" z pasztecikiem z serii kogucik firmy Konspol . Ja kupuję go w Bielsku poprostu w zwykłym sklepie spozywczym ale...No właśnie moja córka Monika zajada , a właściwie zjadała go, od prawie 1,5 roku ze smakiem az do ostatniego razu. kiedy to w kilka minut po kilku kęsach zaczyna ją boleć i sczypać gardło.
Oczywiście zadzwonilam do Konspolu i najpierw rozmawiałam z gł. technologiem a potem oddzwoniła do mnie Pani z kontroli jakości . Pytałam czy i co się zmieniło w ostatniej partii tego wyrobu, bo moja córka, która z powodzeniem jadała owe pasztety teraz po ich spożyciu ma wyraźne objawy uczulenia.
Odpowiedziano mi, że w zasadzie nic. Do samej masy dodawana jest ta samam mieszanka gotowych przypraw ale ta wg stosownych atestów nie zawiera glutenu, jedynie cytuję:" dekstrozę i naturalne przyprawy takie jak pieprz majeranek gorczycę , lisć laurowy , ziele ang. itp.
Moje podejrzenie wzbudzać tu może jedynie dekstroza ale jak przekazał mi Konspol jest to cały czas ta sama mieszanka przypraw i wg deklaracji dostawcy nie zawiera glutenu.
Dlatego chciałam zapytać czy ktos z Was miał może jakieś podobne reakcje - szczególnie ostatnio - po zjedzeniu tych pasztecików??
No i jeszcze jedno pytanie : Czy można by te paszteciki jakoś przebadać w Warszawie ? Mogę wysłać je i nawet przebadać na własny koszt . czy ktoś z Warszawy może mi pomóc .
Chociażby gdzie wykonuje się takie badania ?
Gaga
- Rafal_tata
- -#Moderator
Centrum Zdrowia Dziecka, Dział Badań i Certyfikacji
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu