Nie wiem czy piszę to we właściwym dziale tematycznym, ale chciałam się podzielić taką informacją. Dostałam ostatnio czekoladę niemiecką firmy Gletscherkrone: na opakowaniu znak przekreślonego kłosa(glutenfrei) oraz że może być spożywana przez diabetyków, natomiast z tyłu mała karteczka po polsku z informacją, że produkt może zawierać gluten jak mam to rozumieć, może ktoś wyjaśni mi ten absurd?
Myślę, że importer dał na karteczkę standardowy skład, nie myśląc i nie sprawdzając. Informacje od producenta są najważniejsze, a producent pisze, że jest bezglutenowe i ma kłos.
Ostatnio zmieniony czw 08 kwie, 2010 21:42 przez Sheep, łącznie zmieniany 1 raz.
W tych czekoladach nie ma bankowo glutenu!!! Nie masz co się martwić.
"Naucz się sztuki robienia sobie malutkich wakacji - zwalniania, by spojrzeć na kwiat, pogadać z przyjacielem, poklepać psa, by odpowiedzieć na pytania dziecka, przeczytać kilka linijek dobrej książki."