PIKOK Z LIDLA
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
PIKOK Z LIDLA
Pisałam do producenta wędlin Pikok z Lidla bo już od jakiegoś czasu czytam skład tych produktów i wydaje mi się wiarygodny oto odpowiedz:
Witam serdecznie Pani Beato
W naszym Zakładzie występują następujące rodzaje alergenów ocenionych jako najsilniejsze: soja, gluten, związki siarki, seler, jajo, mleko i gorczyca. Przyjęliśmy na etykietach taką zasadę, że jeżeli którykolwiek alergen jest dodawany do produktu to deklarujemy go w składzie. Z uwagi natomiast na fakt możliwości zanieczyszczenia innymi alergenami, które nie są dodawane celowo, a mogą się znaleźć przypadkowo określone są jako sformułowanie ,,produkt może zawiera składowe ilości …….”. Te śladowe ilości tak naprawdę nie są obecne i praktycznie nie ma możliwości zanieczyszczenia produktu nimi, ale ze względów bezpieczeństwa na wszelki wypadek zwracamy na nie uwagę. Produkt, który zawiera poszczególne alergeny ma je wypisane w składzie i tak gluten w naszych produktach występuje w
-kiełbaski pieprzowe brak
-kiełbasa biała brak
-kiełbasa śląska występuje gluten
-boczek magnacki występuje gluten
-karczek magnacki występuje gluten
-schab magnacki występuje gluten
-kiełbaski grillowe brak
-surowa polska brak
-kiełbaski śniadaniowe brak
-kaszanka występuje gluten
-szynka tradycyjna brak
-pasztetowa wędzona występuje gluten
-kiełbasa gospodarza brak
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt 62-7603618
Pozdrawiam
Anna Cichoń
Witam serdecznie Pani Beato
W naszym Zakładzie występują następujące rodzaje alergenów ocenionych jako najsilniejsze: soja, gluten, związki siarki, seler, jajo, mleko i gorczyca. Przyjęliśmy na etykietach taką zasadę, że jeżeli którykolwiek alergen jest dodawany do produktu to deklarujemy go w składzie. Z uwagi natomiast na fakt możliwości zanieczyszczenia innymi alergenami, które nie są dodawane celowo, a mogą się znaleźć przypadkowo określone są jako sformułowanie ,,produkt może zawiera składowe ilości …….”. Te śladowe ilości tak naprawdę nie są obecne i praktycznie nie ma możliwości zanieczyszczenia produktu nimi, ale ze względów bezpieczeństwa na wszelki wypadek zwracamy na nie uwagę. Produkt, który zawiera poszczególne alergeny ma je wypisane w składzie i tak gluten w naszych produktach występuje w
-kiełbaski pieprzowe brak
-kiełbasa biała brak
-kiełbasa śląska występuje gluten
-boczek magnacki występuje gluten
-karczek magnacki występuje gluten
-schab magnacki występuje gluten
-kiełbaski grillowe brak
-surowa polska brak
-kiełbaski śniadaniowe brak
-kaszanka występuje gluten
-szynka tradycyjna brak
-pasztetowa wędzona występuje gluten
-kiełbasa gospodarza brak
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt 62-7603618
Pozdrawiam
Anna Cichoń
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Najlepiej nakłonić na przeprowadzenie badań za zawartość glutenu. To jednak najpewniejsza metoda.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
Niedawno wróciłem z grilla i jadłem karkówkę w marynacie firmy Pikok. Na opakowaniu nie było napisane nic o glutenie więc spróbowałem, trochę dziwnie się czuję, ale nie wiem czy to od karkówki czy sam sobie tak wmawiam. Może ktoś konsumuje owe karkówki i może sie wypowiedzieć na ten temat?? Napiszę jutro co się ze mną będzie działo:P