KUPIEC - produkty bezglutenowe
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: KUPIEC - produkty bezglutenowe
Kurcze, wiedziałam o tym i zapomniałam zapodać info:
http://bezglutenowamama.pl/uwaga-gluten ... nej-kupca/
http://bezglutenowamama.pl/uwaga-gluten ... nej-kupca/
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Fak...
A ja ostatnio kupilam ta kaszke i chcialam ja wykorzystac do ciasta...
Tak sie cieszylam
Istnieje jakas firma, ktorej kaszka jest bezpieczna/licencjonowana?
A ja ostatnio kupilam ta kaszke i chcialam ja wykorzystac do ciasta...
Tak sie cieszylam

Istnieje jakas firma, ktorej kaszka jest bezpieczna/licencjonowana?
Dzisiaj widziałem w markecie ryż paraboliczny kupiec w dwóch opakowaniach. Na jednym był napis "Produkt bezglutenowy", a na drugim... już nie było tego napisu, jednak nie znalazłem na nim żadnej informacji na temat alergenów.
Podobnie jest z kaszą gryczaną kupca - w domu mam pudełko z napisem "Produkt bezglutenowy - gluten free", a dzisiaj w sklepie widziałem, że napis zniknął!
Czy ktoś wie, co się dzieje?
Podobnie jest z kaszą gryczaną kupca - w domu mam pudełko z napisem "Produkt bezglutenowy - gluten free", a dzisiaj w sklepie widziałem, że napis zniknął!
Czy ktoś wie, co się dzieje?
Trzeba pewnie wystosowac mejla do producenta
Napisałem do nich już jakiś czas temu, około 1mc, (że jedne opakowanie ma napis "bezglutenowy" a drugie takie samo nie ma) i nie uzyskałem odpowiedzi...
może jakiś oficjalny email by pomógł w uzyskaniu odpowiedzi ?
--
Michał Przybyłowicz
xPrzybyLx
Michał Przybyłowicz
xPrzybyLx
To już mi zaczyna wyglądać coraz bardziej podejrzanie...xPrzybyLx pisze:Napisałem do nich już jakiś czas temu, około 1mc, (że jedne opakowanie ma napis "bezglutenowy" a drugie takie samo nie ma) i nie uzyskałem odpowiedzi...

Czyli jak dobrze zrozumiałam tylko pewna partia kaszki kukurydzianej jest zanieczyszczona, czy też od tego roku wszystkie kaszki firmy Kupiec będą zanieczyszczone?Bardzo mnie to martwi, bo nie dość ,że smaczna to jeszcze szybko się gotuje i nigdy nie miałam żadnych dolegliwości po jej spożyciu. Na rynku nie ma już innej kaszki kukurydzianej-firmy Sante jest zanieczyszczona, ponieważ zawsze na opakowaniu była informacja ,,może zawierać gluten".
Raczej wszystkie kaszki i mąka kukurydziana. Na wszystkich opakowaniach widnieje nowa informacja o możliwym glutenie :-((
-
Glutenex ma kaszkę kukurydzianą
-
Ciekawe czy się zaraz nie zmienią opakowania wafli ryżowych 

- pleomorfa
Ale w sumie to nic... ze wszystkich zniknął ten napis "produktu z natury bezglutenowy", bo ten napis znaczył tyle, co nic...bo oprócz ryżu to mogłaś mieć tam i mąkę, ale ryż dalej był "z natury bezglutenowy". Pytanie czy to cokolwiek zmienia.
Mnie martwi, że nadal nie ma kaszki bez napisu ze śladowymi ilościami... tylko dalej ta sama.
Mnie martwi, że nadal nie ma kaszki bez napisu ze śladowymi ilościami... tylko dalej ta sama.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
miałam napisać dokładnie to samo co.. pleomorfa 

- xymi
- Aktywny Forumowicz
Okazuje się, że płatki jaglane nie są bezglutenowe 
Oto odpowiedź od firmy:
Szanowna Pani,
Zgodnie z polskim prawem produkt możemy nazwać bezglutenowym jeśli znajduje się w nim gluten w ilości poniżej 20 mg/kg. Niestety płatki jaglane nie mogą zawierać takiej informacji ze względu na to, że zawartość glutenu w płatkach przekracza tę wartość.
Pozdrawiam
Kinga Grabarek
Specjalista ds. kontroli jakości i rozwoju produktu

Oto odpowiedź od firmy:
Szanowna Pani,
Zgodnie z polskim prawem produkt możemy nazwać bezglutenowym jeśli znajduje się w nim gluten w ilości poniżej 20 mg/kg. Niestety płatki jaglane nie mogą zawierać takiej informacji ze względu na to, że zawartość glutenu w płatkach przekracza tę wartość.
Pozdrawiam
Kinga Grabarek
Specjalista ds. kontroli jakości i rozwoju produktu