Serdecznie wszystkich pozdrawiam
Parę dni temu kupiłam w markecie we Wrocławiu MILKY WAY MAGIC STARS, czyli magiczne gwiazdki. Skład wydawał się dla nas bezpieczny. Dla pewności wysłałam jednak mail do producenta tj. Mars Polska sp. z. z. o. o. Kożuszki Parcel 42, Sochaczew.
Dostałam odpowiedź, którą wkleiłam poniżej. Może komuś się przyda.
Wygląda na to, że możemy te gwiazdki jeść spokojnie

Nie ma tam nic niebezpiecznego (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, laktoza, serwatka w proszku z mleka, , tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), naturalny ekstrakt z wanilii. Może zawierać orzeszek ziemny, orzech laskowy, migdał)
Witamy,
Dziękujemy za kontakt oraz zainteresowanie naszymi produktami.
Uprzejmie informujemy, że zgodnie z przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności, dyrektywa UE 2000/13/WE, wszystkie składniki będące alergenami wskazane są pogrubioną czcionką na liście składników na opakowaniu.
Ponieważ nie prowadzimy wymaganych prawem badań w kierunku zawartości glutenu nie możemy zadeklarować, że ten produkt jest „produktem bezglutenowym”. Prosimy zawsze czytać informacje na opakowaniu, które jest podstawowym źródłem informacji, jeżeli chodzi o skład i wartości odżywcze danego produktu.
W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o ponowny kontakt.
Serdecznie pozdrawiamy,
Mars Polska