Jutrzenka Goplana
Moderator: Moderatorzy
Re: Jutrzenka Goplana
ja nigdy Rajskiego mleczka nie jadłam, od 3 lat jestem na diecie i nigdy, ale to nigdy nie widziałam go w żadnym sklepie 

Ja kupuję w Kauflandzie rajskie mleczko.polecam.przepyszne...wściekła jestem na tą firmę!!!
U mnie w kauflandzie niestey rajskie mleczko jest juz bez klosa
, jedynie z klosem zostaly jeszcze galaretki mella i czekolady

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Chodziło mi o to, że jakaś czekolada zostaję, że nie wszystkie zostaną zlikwidowane. Lepiej zjeść czekoladę o innym smaku niż wcale...Magda79 pisze:nie lubię takich komentarzyAdrian pisze:Gorzka i mleczna w nowych opakowaniach nadal jest bezglutenowa, także jak na razie nie ma co robić dramatu![]()
ja nie jem to co mnie obchodzi że tysiące innych ludzi stracą tanie, dobre, wszędzie dostępne słodycze![]()
właśnie że jest dramat![]()
goplana miała mnóstwo nadziewanych czekolad, w super smakach, były galaretki, żelki, landrynki, czy coś z tego jeszcze zostało ?
Adrian wiem o co ci chodziło
generalnie to mnie nosi że tych słodyczy nie będzie
jakie czekolady nam pozostaną ? Takie z kłosem ?

Z tego co pamiętam to goplana pina colada, mojito oraz reszta z tej serii miały nadzienie z glutenem, a Stowarzyszenie robiło badania tylko czekoladzie i dlatego były kłosy. Czytałam o tym jakiś artykuł. Pomijam fakt, że świąteczne mikołaje i króliki z nadzieniem marcepanowym z dnia na dzień zrobiły się glutenowe, tak przynajmniej było napisane małym druczkiem na opakowaniu i to nie tak dawno... Więc najpierw niech ustabilizują swoją sytuację w zakładzie i nie robią zamieszania, ja się mogę powstrzymać od ich słodyczy, są inne, czasami nawet lepsze i przynajmniej bezpieczne 

Na nowych opakowaniach czekolad firmy Goplana, mleczna, gorzka i bakaliowa, nadal widnieje napis produkt bezglutenowy i znak przekreślonego kłosa.Magda79 pisze:Adrian wiem o co ci chodziło![]()
Maja fajne nowe o smaku toffi i z kremem mleczno truskawkowym niestety ze sladowymi ilosciami 

...i po rajski mleczku...jest w Kauflandzie z informacją o śladowych ilościach....a szkoda...dobre było
Ja dam radę,bo i tak unikam słodyczy,ale najbardziej szkoda mi dzieci,które nie dość,że wielu jeść nie mogą to jeszcze tania i łatwo dostępna goplana wprowadza gluten.
Pewnie jest masa innych słodyczy,tyle że problem polega w cenie.Oczywiście wszystko co gluten free musi kosmicznie kosztować!dla porównania w Londyńskim Tesco płatki owsiane czy muesli(batony,ciasta,ciastka,czekolady itp) z napisem gluten free kosztują grosze(nawet przeliczając na zł).Dlatego też polecam angielskie Tesco!jeżeli macie rodzinę lub znajomych w Anglii,to róbcie tam zakupy.Mam to szczęście,że moi znajomi i rodzina zawsze pamiętają o mnie:)
(gdzieś słyszałam,że taniej wychodzą zakupy za granicą+koszty przesyłki,niż te same artykuły w Pl-muszę to sprawdzić).

Ja dam radę,bo i tak unikam słodyczy,ale najbardziej szkoda mi dzieci,które nie dość,że wielu jeść nie mogą to jeszcze tania i łatwo dostępna goplana wprowadza gluten.
Pewnie jest masa innych słodyczy,tyle że problem polega w cenie.Oczywiście wszystko co gluten free musi kosmicznie kosztować!dla porównania w Londyńskim Tesco płatki owsiane czy muesli(batony,ciasta,ciastka,czekolady itp) z napisem gluten free kosztują grosze(nawet przeliczając na zł).Dlatego też polecam angielskie Tesco!jeżeli macie rodzinę lub znajomych w Anglii,to róbcie tam zakupy.Mam to szczęście,że moi znajomi i rodzina zawsze pamiętają o mnie:)
(gdzieś słyszałam,że taniej wychodzą zakupy za granicą+koszty przesyłki,niż te same artykuły w Pl-muszę to sprawdzić).
Dzisiaj znalazłam w Tesco, czyli są dostępne bezglutenowe czekolady z nowej serii

O ile sie nie myle to te czekolady sa jeszcze w starej szacie graficznej, dlatego sa bezglutenowe, nowe opakowania z tylu maja nazwe firmy colian
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
skąd ten artykuł ? Te smaki miały przekreślony kłos, pamiętam bo jej kupowałam, wszystkie nadziewane miały ten znaczek, jakoś nie chce mi się wierzyć że miały by mieć gluten raptemZ tego co pamiętam to goplana pina colada, mojito oraz reszta z tej serii miały nadzienie z glutenem, a Stowarzyszenie robiło badania tylko czekoladzie i dlatego były kłosy. Czytałam o tym jakiś artykuł

Basia te mleczne z orzechami i rodzynkami sa chyba nowe - wcześniej nie było takich opakowań, dopiero teraz się pojawiają
Jak pamietam te smaki jakos od wakacji wprowadzili, nie bede sie sprzeczac bo na 100% nie jestem pewna
nowe opakowania sa w formie poziomej jak by to mozna tak nazwac i napis goplana jest w takim jakby dymku a z tylu wlasnie dodatkowo Colian nazwa firmy chyba ze cos pokrecilam, to najmniej wazne, zeby byl klosik przekreslony to jest wazne 

Oświadczenie producenta Goplany dotyczące produktów bezglutenowych:
http://www.celiakia.pl/oswiadczenie-pro ... utenowych/
http://www.celiakia.pl/oswiadczenie-pro ... utenowych/
Przeczytałam oświadczenie,ciekawe dlaczego zmienili rajskie mleczko na śladowe ilości,zamiast zostawić i tak już ciężko dostępne ptasie mleczko ze znakiem kłosa.
ech..smaka mam na nie i tyle..
ech..smaka mam na nie i tyle..