Rozmawiałam z paniami z firm Felix, produkującej orzeszki i Dmsnacks,produkującej chrupki kukurydziane- Flipsy.Obie panie odradziły spożywanie wszystkich produktów tych firm osobom na diecie bezglutenowej. W obu firmach używany jest gluten i Panie nie mogą dać gwarancji, że nie dojdzie do zanieczyszczenia glutenem na liniach produkcyjnych innych produktów dla nas bezpiecznych np. zwykłych czystych chrupek kukurydzianych, mimo, że po zakończeniu produkcjii jednego surowca linie te są należycie myte.
Znaczy to, że należy jednak nie ufać producentom i zrezygnowac z wyrobów tych firm, w których zakładach obok produktów bezglutenowych wytwarza się też te glutenowe.
Plus dla tych dwóch firm i Pań je reprezentujących za rzetelne potraktowanie klienta i uczciwą odpowiedź.
Felix i Dmsnacks.
Moderator: Moderatorzy
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Nie może być tak, że nie mogą dać gwarancji, a nie piszą tego na opakowaniu. Narażają tym zdrowie konsumentów. Ja bym im nie postawiła żadnego plusa. Dam głowę uciąć, że wielu celiaków spożywa ich produkty.
Śladowe ilości innych orzechów jednak uwzględniają
Nie pobłażajmy producentom, bądźmy kategoryczni, tu chodzi o zdrowie wielu osób.
Śladowe ilości innych orzechów jednak uwzględniają
Nie pobłażajmy producentom, bądźmy kategoryczni, tu chodzi o zdrowie wielu osób.