Balviten
Moderator: Moderatorzy
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt:
chyba nikt o tym nie pisal:
pozdrawiamSzanowni Państwo,
informujemy, iż nasza oferta poszerzyła się o bardzo smaczne i mieciutkie drożdżówki bezglutenowe oraz niskobiałkowe PKU. Drożdżówki bezglutenowe oferujemy z nadzieniem: wiśniowym, truskawkowym i jabłkowym, natomiast drożdżówki niskobiałkowe z nadzieniem: brzoskwiniowym, jabłkowym i ananasowym. Każda drożdżówka pakowana jest po jednej sztuce. Pozdrawiamy i zapraszamy do naszego sklepu,
Szanowni Państwo informujemy , ze od 18.04.08 r dostepne są w sprzedaży bardzo miękkie i smaczne Kajzerki bezglutenowe i Kajzerki bezglutenowe niskobiałkowe PKU. Bułki te pakowane są po 4 sztuki. Mozna produkt ten spożywać swieży lub odpiekać. Sposób odpiekania: zanurzyć bułkę w wodzie i natychmiast wstawić do piekarnika rozgrzanego de temp 250 C na 3 minuty.
--
Pogar
Pogar
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt:
drożdżówki Balviten
Drożdżówki mój syn już jadł - bardzo mu smakowały. Z kajzerkami trochę marudził, ale on tak zawsze
więc też mu smakowały. Generalnie dobre żarcie.

zapraszam
www.bezglutenu.info
www.bezglutenu.info
znow dostalem info:
"Szanowni Państwo ,
informujemy, iz oferta nasza poszerzyła sie o nastepujace produkty:
Produkty bezglutenowe:
Paluszki z sezamem bezglutenowe
Paluszki z makiem bezglutenowe
Paluszki z solą bezglutenowe
Produkty bezglutenowe niskobiałkowe PKU:
Paluszki z solą bezglutenowe niskobiałkowe PKU
Zastepnik sera ziolowy bezglutenowy niskobiałkowy PKU
Pudding waniliowy i czekoladowy PKU
Mleczko do kawy bezglutenowe PKU
Bita śmietana Spray bezglutenowa PKU
Smietanka bezglutenowa PKU
Zapraszamy do naszego sklepu
Pozdrawiamy,
Balviten
"
:-)
"Szanowni Państwo ,
informujemy, iz oferta nasza poszerzyła sie o nastepujace produkty:
Produkty bezglutenowe:
Paluszki z sezamem bezglutenowe
Paluszki z makiem bezglutenowe
Paluszki z solą bezglutenowe
Produkty bezglutenowe niskobiałkowe PKU:
Paluszki z solą bezglutenowe niskobiałkowe PKU
Zastepnik sera ziolowy bezglutenowy niskobiałkowy PKU
Pudding waniliowy i czekoladowy PKU
Mleczko do kawy bezglutenowe PKU
Bita śmietana Spray bezglutenowa PKU
Smietanka bezglutenowa PKU
Zapraszamy do naszego sklepu
Pozdrawiamy,
Balviten
"
:-)
--
Pogar
Pogar
U nas Balviten zaliczył wpadkę. Otworzony wczoraj chleb, bodajże jasny miał tak wstrętny zapach i ohydny kwaśny smak (córka nieopatrznie ugryzła kawałek i zaraz wypluła), że nie nadawał się do spożycia. Datę ważności miał do 4 czerwca. Sprawdziłam resztę i plamy pleśni znalazłam na chlebie codziennym (do 26 czerwca ważność). Mam jeszcze parę chlebów w zapasie i zastanawiam się co będzie jak je będę kolejno otwierać, czy jeszcze natrafię na jakąś "niespodziankę". Napisałam mail do firmy. Zobaczymy co odpowiedzą. Przy okazji chciałam sie zapytać czy może ktoś z was też miał taki przypadek z chlebem Balvitenu czy innym pieczywkiem?
[ Dodano: Pią 16 Maj, 2008 12:04 ]
Hmmm, reakcja była błyskawiczna. Firma zadzwoniła do mnie już po kilku minutach od wysłania maila, tyle że akurat nie mogłam odebrać telefonu i ponownie zadzwonili parę minut temu. Miła Pani zaproponowała mi całkowitą wymianę tego co mi pozostało z pieczywa, a pozostało ok. 10-12 opakowań lub przy następnym zamówieniu przesyłkę gratis tego co nie nadawało się do zjedzenia i ewentualnie tego co jeszcze po otwarciu okaże się niezjadliwe. Przystałam na tę drugą propozycję, bo dziś rano bułki okazały się dobre, a wieczorem będziemy testować kolejne opakowanie chleba. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
[ Dodano: Pią 16 Maj, 2008 12:04 ]
Hmmm, reakcja była błyskawiczna. Firma zadzwoniła do mnie już po kilku minutach od wysłania maila, tyle że akurat nie mogłam odebrać telefonu i ponownie zadzwonili parę minut temu. Miła Pani zaproponowała mi całkowitą wymianę tego co mi pozostało z pieczywa, a pozostało ok. 10-12 opakowań lub przy następnym zamówieniu przesyłkę gratis tego co nie nadawało się do zjedzenia i ewentualnie tego co jeszcze po otwarciu okaże się niezjadliwe. Przystałam na tę drugą propozycję, bo dziś rano bułki okazały się dobre, a wieczorem będziemy testować kolejne opakowanie chleba. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Mama trzynastoletniej Liwii, chorej na cukrzycę i celiakię.
U mnie też, chociaż zupełnie innego typu. Zamówiona mąka (1,5 kg), zupełnie niezabezpieczona, doszła do mnie w stanie hmmm... totalnego rozproszenia po paczce. Wystarczyło zapakować ją w dodatkową torebkę foliową, a dzięki bezmyślności pakowaczy mąka powędrowała do kosza na śmieci, a wszystkie opakowania chleba musiałam umyć pod kranem.Lila pisze:U nas Balviten zaliczył wpadkę.

Ja żadnej wpadki nie zanotowałam. Poza masakrycznie długim czasem oczekiwania na paczki z Glutenexu. Zrezygnowałam z tej firmy, bo jakość stanowczo nie rekompensowała tych komplikacji.Joanna pisze:Ciekawe czy inne firmy tych wpadek nie mają czy po prostu nikt o nich nie wspomina
- hubabuba80
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wpadki zalicza każdy, a że Balviten jest na rynku od niedawna to każdy ich bacznie obserwuje z większą lub mniejszą nieufnością.
Ja im zaufałem od poczatku (czyli od stycznia tego roku) i jak na razie się nie zawiodłem
.
Wczesniej kupowałem w Bezglutenie i podobną sytuację jak "Lila" miałem z dwa razy z Kołaczem razowym - nie robiłem z tego afery
"Joanna" co do jakości to będę ich bronił - wprowadzają nowości (bułki "Jaśki", ostanio drożdżówki, kajzerki i PALUSZKI
)
i uważam, że jakościowo i "smakowo" Balviten jest najlepszy na rynku.
Ja im zaufałem od poczatku (czyli od stycznia tego roku) i jak na razie się nie zawiodłem

Wczesniej kupowałem w Bezglutenie i podobną sytuację jak "Lila" miałem z dwa razy z Kołaczem razowym - nie robiłem z tego afery
"Joanna" co do jakości to będę ich bronił - wprowadzają nowości (bułki "Jaśki", ostanio drożdżówki, kajzerki i PALUSZKI

i uważam, że jakościowo i "smakowo" Balviten jest najlepszy na rynku.
Ostatnio zmieniony pn 19 maja, 2008 20:35 przez hubabuba80, łącznie zmieniany 1 raz.
... w życiu piękne są tylko chwile ....
Moja informacja o problemach z pieczywem nie miała na celu zniechęcanie nikogo do Balvitenu. Niemniej jednak przez dwa lata prawie kupowalyśmy pieczywo w Bezglutenie, tak samo przechowywałyśmy i wszystko było ok. Nie chcę tutaj twierdzić, że Balviten jest be, a Bezgluten cacy. Po prostu stwierdziłam fakt. Co w naszym przypadku niczego nie zmienia. Firma przeprosiła, a my nadal będziemy kupować pieczywo z Balvitenu, bo córce po prostu bardziej smakuje.
Mama trzynastoletniej Liwii, chorej na cukrzycę i celiakię.
To ja dorzucę od siebie, że zawiodłam się na zachwalanych pączkach. Okazały się twarde, smak odbiegał na niekorzyść od pączków glutenowych, których smak jeszcze pamiętam. A co najgorsze, podejrzewam, że smażone były na tłuszczu wątpliwej świeżości. Pączka zjadłam rano, a do wieczora "leżał" na żołądku
Drugi pączek wylądował w koszu.... Poza tym, produkty balviten na ogół bardzo mi smakują. Nie wypowiadam się o makaronach, bo tych jeszcze nie próbowałam.

- Rafal_tata
- -#Moderator
Hubabuba80, proszę Cię abyś nie traktował opinii użytkowników tak osobiście. W kontekście akurat tych dwóch firm nie ma sensu wywoływanie tzw. "świętych wojen" typu wyższość Balvitenu nad Bezglutenem i odwrotnie, ponieważ obydwie firmy mają swoich zwolenników i przeciwników, m.in. ze względu na smak, czyli gust. Obie firmy mają lepsze i gorsze produkty.hubabuba80 pisze:miałem z dwa razy z Kołaczem razowym - nie robiłem z tego afery
"Joanna" co do jakości to będę ich bronił - wprowadzają nowości (bułki "Jaśki", ostanio drożdżówki, kajzerki i PALUSZKI)
Każdy user na Forum ma możliwość opiniowania, o ile te opinie nie obrażają innych. Post opisujący zawartość opakowania, w którym był zepsuty produkt nie jest w moim mniemaniu inwazyjny, lecz opisuje rzeczywistość.
Producenci nie mogą w żadnym momencie odpuszczać przywiązywania wagi do jakości swoich produktów, bo najzwyczajniej w świecie przestaną się sprzedawać. Trzeba przyznać, że ich działalność bardzo ułatwia nam życie, ale z drugiej strony jesteśmy ich jedynymi klientami, więc korzyść jest obopólna.
Moderator Forum
Ostatnio zmieniony wt 20 maja, 2008 23:05 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia